·160 syf.····Okunma: 21 Mart 2026 01:24 Merhaba herkese #baileykardeşler serisini çok okumak istiyordum baskıları öyle güzel ki. İlk kitap #senikaybedemem
Asher bailey ebeveynlerini kaybetmiş ve kardeşleriyle kendisini kızılderili büyükanneleri büyütmüş. Yan komşuları Grace ile çocukluklarından beri arkadaşlar ancak diğer Bailey kardeşlere adeta kız kardeş gibi olan Grace için Asher hep daha fazlasını düşünmüş. İşleri batıracağından korkarak Grace'i reddetmiş.
Yıllar sonra üniversite tatilinde evine dönen Grace tabi ki Bailey ailesi ile takılınca ikisinin de birbirine olan duyguları tekrar alevleniyor.
Karakterler ve kasaba settingi süper. Daha ilk kitap olduğu ve sadece 158 sayfa olduğundan çok fazla ortam tasviri ve setting ilerlemesi görmüyoruz. Ama ilerleyen kitaplarda kasaba iyice oturacaktır. Karakterlerin hepsi çok tatlı. Küçük kasaba okumayı sevenler kesin bayılacak. Sevmediğim karakter yok diyebilirim. Bailey kardeşlerin her birinin huyları şimdiden veriliyor. Ve seriyi bağımlılık yapıcı hale getirecek unsurlar var. Özellikle sıradan bir romance kitabı gibi bitmiyor büyük bir sönüm noktasıyla birlikte mutsuz bir sona gidiyoruz. Tabi serinin ikinci kitabı olan #sendenvazgeçemem de devam ediyor asher ve grace. Bu kitap #friendstolovers trope u içeriyordu.
Kısa kitap olduğundan her şey baya hızlı gelişiyor, yazım da oldukça basit böyle olunca aşırı kolay okunan reading slump ilacı bir kitap oluyor. Ben çapraz arasına aldım pek de güzel gitti daha yoğun kitaplarla. Filling de denen gereksiz süslemeler ve detaylar, karakterlerin gereksiz geçirsiği günleri filan yok ki bu kitaba tam puan vermemi sağladı.
Not: bu kitapta Bailey ve Haven ailesi arasındaki kan davasına değiniliyor yazarın bir diğer serisi de Haven kardeşler üzerine çevrilecek mi henüz bilmiyorum. Alırsa da olimpos almalı pukka değil. Yazarın diğer kitapları pukkadaydı. Baskı ve yazı büyüklüğünü sevmiyorum o yayının.
Tetikleyiciler: tecavüz, hüküm giyilmesi