2026 33. kitabı
Bu kitap bana “satış” kelimesinin aslında ne kadar dar kullandığımızı düşündürdü. Çünkü anlatılan şey ürün vermek değil, insanla temas kurmak. Hatta biraz da kendinle yüzleşmek gibi… İnsan karşısındakini ikna etmeye çalıştıkça uzaklaşıyor, ama gerçekten anlamaya başladığında kapılar kendiliğinden açılıyor. Bazen bir satışı yapmamak, yanlış bir şeyi zorlamamak da bir kazanım gibi anlatılıyor. Bu da kitabı diğerlerinden ayırıyor aslında. Çünkü çoğu yerde “nasıl satarsın” anlatılırken burada “ne zaman satmamalısın” da var. Bir de şu gerçek var ki, reddedilmek bu işin kaçınılmazı. Ama mesele o “hayır”ı kendine yüklemek değil. Hayatın içinde de böyle değil mi zaten… Her şey bizimle ilgili değil. Belki de mesele iyi bir satıcı olmak değil… iyi bir dinleyici olabilmek. Çünkü insanı gerçekten duyduğunda, geri kalan her şey zaten kendiliğinden geliyor. Yazarımız işçi bir babanın ev hanımı bir annenin oğlu daha çok yaşta pazarlar da şu satarak saniye de gizli çalışarak para kazanmaya başlamış. Kitap bölüm bölüm ve o bölümlerin belli alt başlık içinde anlatılmıştı. Yazar bu kitap için hayat yolculuğumun aynası diyor.
Hayatım SatışMustafa Yıldırım · Perseus Yayınevi · 20254 okunma