·326 syf.····Okunma: 21 Mart 2026 23:28 Bu aralar dark lise kurgusu okuyasım geldi. Hazır bu serinin ilk 3 kitabıni okumusken başlayıp bitireyim dedim ve başladım
Yazım dili basit ve akıcıydı. 1 günde bitti. Zaten Rina'nın genel olarak sitili böyle. Beni yormasın, kafamı dağıtayım dediğiniz anlarda okuyacağınız tarz.
Kitabın konusuna gelecek olursak
Kimberly, Xander çocukluk arkadaşları hatta aşkları, 7 yıl önce yaşanan bir olaya kadar. Bu olaydan sonra adeta düşman haline geliyorlar. Kim yıllardır affedilmeyi beklerken Xander ise kimden adeta nefret ediyor, Kim'in âdeta kişisel zorbası haline geliyor. Yıllar önce yaşanan olay, gecmiş sırlar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Kitapta cok fazla tetikleyici var bunlara dikkat edilmeli öncelikle. Psikolojik ist*smar, int*har, psikolojik problemler, vücut algı bozukluğu, beden dismorfisi, zorbalık vs...
Kimberly
O kadar üzüldüm ki. Kendinden iğrenmesi aynaya bakamaması, her yediğini kusması...Kucağıma alıp sarılmak istedim. Herkes tarafından o kadar aşağılanmış o kadar görmezden gelinmiş ki... Bunu sonradan toparlamaya çalışsalarda derin izler bıraktı cidden.
Kendisine kızdığım nokta Xaiver'ın karşısında bu kadar dirayetsiz olması. Yaptıklarına rağmen yine ona dönmesini bir yere kadar anliyorum ama bu beni çok sinirlendirdi. Yapmadığı kalmıyor sadece yesil dedi diye bir an her seyi unutuyor. Kitaba girip Kim kendine gel diye sarsmak istedim. Tipik erkek etrafındayken basireti bağlanan bir Rina karakteri.
Xavier
Xavier'ın yaptıklarınıın bir açıklaması oldugunu biliyordum ama yine de çok sinirlendim. Yaşadığı cok ağırdı ve bunu yıllarca içinde tuttu ama bu el birliğiyle kızı o çukura ittikleri gerçeğini değiştirmiyor. Hele kıza söylediği sözler yenilir yutulur değildi.
"İğrençsin"
"Ne kadar makyajla kendini gizlemeye çalışsan da olmuyor " tarzı sözleriyle kızı dövdü, bir ton kiza zorbalık yaptı, yapılan zorbalıklara da ses çıkarmadı.
Tamam sorunları olan ergen, berbat ebeveynlere sahip, psikolojisi normal değil ana yöntem cok yanlıştı be. İyi k*fürlerimı aldı kısacası.
Bir de Kim'in babasına sinirlendim. Ya sen eşini tanıyorsun biliyorsun. Çocuklarını nasil o kadınla bırakirsın. Kadın kötülüğünü, yaptıklarını gizlemiyor bile. Çocuklarını seven ya da iyi kadın taklidi yapsa derim tamam hadi göremedi, kandı. Kadın zaten çocuklarını istemediğini söylüyor.
Zaten kitaptaki bütün ebeveyler de ilişkileri de bir garip.
Genel olarak kitabı beğendim. Güncel yazdığı karakterlerinin bedensel olarak copypasteliğinin tersine zayıflama sonrası sarkmış derileri, yırtiklari(strialari), beden dismorfisi olan karakter yazması özellikle. Yeşile takıntılı olması da iyi bir detaydı.
Karakterlerin spesifik özelliklerinin olmasını cok seviyorum copypaste karakterlerden yoruldum çünkü. Karakter ve davranış olarak tipik bir Rina karakteri olsa da bu farklılıklar güzeldi.
Deli gibi seven erkek karakterler konusunda zaten konuşmaya gerek yok
SPOILER!!!
(...)
Xaiver'in kimseyle birlikte olmamis olmasına bayildim. Herkesle sevistim ama kalbimde sen vardın olayı yaşamadık şükürler olsun. Puani bir tık yükseltme sebebim de bu açıkçası.
Ayrı yeten öğrendigimiz asıl sır... Nasıl bir genişlik bu....
(..)
*Lise
*Çocukluk arkadaşı -aşkı
*Zorbalık
*Beden algı bozuluğu(Vücut dimorfik bozukluğu)-şişmanlık
*Takıntılı erkek karakter
Tropelarını içeren kafa dagitmalik bir kurgu arıyorsanız bir şans verebilirsiniz.