İnsanlar birbirlerinden ve yatak hayatlarından mutlu olduğu sürece, aptal siyasi düşüncelere kafa yormazlar.
Öznel dünyanın kökeni , her insanın kör noktasıdır.
Ona göre aşk, kimi zaman mutlu olunan kimi zaman ciddiyet gerektiren kimi zamansa diğer oyuncuları hatta bazen insanın kendisini mahluk etmesi ile alakalı bir yetişkin oyunuydu.
Eğlenmediğimiz için pişman olmaktansa zevk alıp pişman olun.
*vardır elbet evveli
yapar bu işi kuşu ve dahi fili
peki, insan nasıl eyledi
son on bin yılı bu kitabın işi *
Bir araya gelen yedi yazarımızın, M.Ö. 8000’lerde “Erotizmin İcadı”ndan başlayarak 2016 yılına dek cinsellik tarihinin aşamalarını bilgilendirici ve eğlenceli bir dille anlattığı Cinselliğin On Bin Yılı, Dr. Başak Sözer çevirisi ve Kaplumbaa Kitap tarafından basılmıştır.
179 sayfa 99 bölümden oluşan içinde pek çok bilgi barındıran eğlenceli , akıcı sohbet havasında olan bir kitap . Nasıl başlıyor nasıl bitiyor bir anda insan şaşırıyor . Kitabımız Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisininde birinci basamağında bulunan cinselliği süreç içerisinde detaylıca inceliyor. Cinsellik ve dolayısıyla insanlık tarihine dair pek çok hikâye barındırıyor. Erotizmin icadına tanıklık etmiş Natufyan kültürüne ait seks oyuncaklarının varlığından ya da Casanova’nın bir feminist olduğundan haberdar olabiliyorsunuz. İster başından ister ortasından, isterseniz sonundan başlayın, bitirdiğinizde şunu düşünmeden edemiyorsunuz: Sahi, insanlık olarak uygarlık tarihine paralel şekilde medenileştik mi? Yoksa çok daha önceleri, her şey aslında daha mı medeniydi?
Toplum olarak kapalı kutular altında yaşanan , hiyerarşinin ilk basamağında yer olan bu temel ihtiyaç hakkında bilgilenmek isteyen herkes bu kitabı okusun