2026 14. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 02:22
Ebe Tolstoy.. Sevgilsinden intikam almak için kendini tren raylarına atan bir psikopat için mi cenin pozisyonuna gelecek kadar kıvranıp durdun? İnan Anna dan fazla sana üzüldüm şu an! Kitap çok güzeldi. Epeyce uzun sürdü okumam. Toplum içindeki iki yüzlülük milim milim işlenmiş. Erkekler karılarını aldatınca ,kadınlar eşlerine ihanet edince neler oluyor görebiliyoruz. Aşk güzel bir duygu. Ama tutkunun da bir sonu olmalı. İnsan bir yerden sonra başka şeylerle de mutlu olmaya çalışmalı. Yoksa tren raylarıni boyluyor maalesef. Aslında Anna,adım adım aklını yitiriyor. Önce ihaneti kendisini zannettiğinden daha fazla yıkıyor. Mutluluk oyunu oynuyor. Daha sonra oğlunu terketmis olmanın vicdan azabıyla yeni bebeğine annelik edemiyor. Toplumun dışlamasına tahammül edemiyor çünkü sevilmeyi çok fazla büyütüyor psikolojisinde. En sonuna çok sevdiği yarinin her hareketi batıyor ona. Vronsky e gelince, aslında ikisi de birlikte işliyor bu suçu. Ama o Anna nın daha fazla sarsıldığını göremiyor. Fakat kendisini toplaması konusunda yardımcı oluyor ona. Ama Anna ya maalesef yeterli gelmiyor bunlar. Bencillik ettiği zamanlarda bile ona kızmadım desem yalan olmaz . Çünkü tamamen insansı onun yaptıkları. Her erkek sevdiği kadını,sevdiği ruh haliyle görmeyi ister. Anna ilk zamanları kendine özgüveni tam olan ,eşinin bile olduğu partilerde sevgilisiyle buluşabilecek kadar cesur bir kadın. Buna her erkek tav olur açıkçası. Çünkü Vronsky o anda benim için gözünü kararttı diye düşünür. Ama sonra senin için ben bunu yaptım şunu ettim tavrına girmemek lazım sevgili kadınlar . Sonra o arzu sönüyor erkeklerde zamanla. Aslında romann Anna karanina ismiyle yazılmış ama erkeklerin açısından dusunulmeyen pek çok şeye de deginilmis ... Kiti ve Lenin güzel bir çift ama onları birbirlerine pek denk göremedim. Belki de herkes zıt tabiatindaki biriyle daha mutlu oluyor.... Romanda en sevdigim karakter Doli oldu sanırım. .
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 202555,6bin okunma