Puan vermedi·416 syf.····Okunma: 22 Mart 2026 12:43 Şeyma Türkyılmaz’ın Köygöçüren 2 kitabı, ilk kitaba göre çok daha sert, daha karanlık ve çok daha etkileyici bir hikâye sunuyor. Okurken sadece bir aşk hikâyesi değil; aynı zamanda kin, intikam ve kaderin iç içe geçtiği güçlü bir atmosferin içine giriyorsunuz.
Kitapta iki aile arasındaki düşmanlığın yeniden alevlenmesi ve bu düşmanlığın bir kadın üzerinden tekrar büyümesi, hikâyeye oldukça çarpıcı bir derinlik katıyor. Geçmişte yaşananların adeta tekrar etmesi, “kader değişir mi?” sorusunu sürekli düşündürüyor.
Bu kitapta aşk daha çok acıyla, fedakârlıkla ve mücadeleyle birlikte veriliyor. Özellikle Hasret karakterinin güçlü duruşu ve olayların ortasında kalışı insanı gerçekten etkiliyor. Okurken bazen sinirleniyorsun, bazen üzülüyorsun ama asla kopamıyorsun.
İlk kitaba göre daha ağır bir havası var. Olaylar daha sert, duygular daha keskin. Bu da kitabı sıradan bir aşk romanından çıkarıp daha derin ve unutulmaz bir hale getiriyor.
Yazarın dili yine çok akıcı. Kitap 400+ sayfa olmasına rağmen (416 sayfa civarı) bir bakmışsın hızlıca ilerlemişsin.Merak duygusu hiç bitmiyor.
Köygöçüren 2, benim gerçekten çok beğendiğim bir kitap oldu. Duyguları yoğun yaşatan, karakterleri güçlü ve hikâyesi etkileyici bir devam kitabı. Dram, aşk ve biraz da “yıkıcı” hikâyeler seviyorsan kesinlikle seni içine çekecek bir roman.