·336 syf.····Okunma: 22 Mart 2026 00:00 Okuma listemde yer alan ve büyük bir merakla okumayı beklediğim Dört Ayak Üstünde'yi az önce bitirdim.
Kitabın tanıtım yazısını okuduğumda bir kadının içsel yolculuğunu ve kişisel gelişimini okuyacağımı düşünmüştüm fakat kitabın benim beklentilerimi hiç karşılamadığını söylemem gerek. Anlatım tarzı beni yordu, okurken bir türlü hikayenin içine girip kendimi oraya ait hissedemedim.
Amerika'nın bir ucundan diğerine seyahate çıkmaya karar veren bir kadının evlilik, cinsellik, menopoz ve kendine dair düşünceleri, kendine dair keşfi diyebiliriz özetleyecek olursak. Fakat bunların anlatım şekli bana fazlasıyla sığ geldi. Bir bütünlük yakalayamadım ve okurken sıkıldım. Bazı okurlar cinsellikten bu kadar sık bahsediliyor olmasına bile takılmış olsa da bu tip anlatımlar, modern dünyadaki akışkan cinsellik kavramı gibi şeyleri okumak beni rahatsız etmez. Bu kitapta, yazarın bu konuları ele alış şekli beni rahatsız etti.
Okurken merak ediyorsunuz, kesinlikle merak etmiyorsunuz diyemem. Bir şeyler oluyor ama ne oluyor, işte bunu pek de anlayamadım.
Kitabın en iyi yanı, okuduğumuz kitaplarda pek de bahsi geçmeyen, menopoz süreci ve günümüz dünyasındaki akışkan cinsellik konularına değinilmesi. Bu sebeple 4/10 verdim.