···Okunma: 22 Mart 2026 18:56 Seray Şahiner’in Antabus kitabını yeni bitirdim ve gerçekten uzun zamandır bir kitaptan bu kadar etkilenmemiştim. Yazarın samimi, doğrudan ve süssüz anlatımı hikâyeyi çok daha çarpıcı hale getiriyor. Okurken kendinizi olayların içinde hissediyorsunuz; karakterlerin yaşadığı duygular size yabancı gelmiyor, aksine oldukça tanıdık.
Kitabın en güçlü yönlerinden biri, gerçek hayattan izler taşıması. Bu da anlatılanları daha etkileyici ve sarsıcı kılıyor. Toplumsal gerçekleri göz ardı etmeden, abartıya kaçmadan ama bir o kadar da vurucu şekilde aktarması bence çok başarılı. Özellikle karakterlerin iç dünyasının yansıtılması çok gerçekçi ve derinlikliydi.
Bazı bölümler okurken insanın içini burksa da bu, kitabın gücünü gösteriyor. Okuduktan sonra bir süre etkisinden çıkamadım ve üzerine düşündüm. Bu da benim için bir kitabın ne kadar iyi olduğunun göstergelerinden biri.
Kısacası, hem dili hem de anlattıklarıyla oldukça etkileyici bir kitaptı. Gerçekçi, samimi ve düşündüren hikâyelerden hoşlanıyorsanız kesinlikle okumanızı öneririm.