14 Mayıs 2025
Mayıs 2014
Doğan Kitap

·112 syf.·
2025 30. kitabı
Merhabalar, Seray Şahiner'den ilk okuduğum kitap 'Antabus'. Yazarı sosyal medyadan yakinen takip etsem de kalemiyle uzun zaman sonra bu kitabında tanıştım,geç bile kalmışım.Sırayla 'Ülker Abla' ,'Vatan Millet Samatya' ve diğer kitaplarını da okumak istiyorum. 'Antabus' alkol tedavisinde kullanılan bir ilaç türüdür.Hikâyeye dahil olunca zaten neden adı bu, net bir şekilde görüyoruz. 'Antabus' Leyla'nın hikâyesi; kadın olmak zaten yeterince zorken, erkek egemen baskın bir toplumda kadın olmanın zorluğu... Babasından! Eşinden! Toplumdaki birçok erkekten! 'Antabus' hayat; televizyondan,çevreden değil yaşarken öğrenilirin somut hali.. Kısa ama derin.. okurken düşündüren yer yer güldüren.. 'Antabus' evet kadın hikâyesi anlatıyor görünse de bence erkekler de okumalı çünkü şahit olunarak sessiz kalınan yanlışlara da değinmiş yazar.Ve şuna da tanıklık ediyoruz; erkekler de piskolojik sorunlar yaşayabilir fakat bunla başa çıkamıyor ve sevgisini gösteremiyor. Kıssadan hisse okuyun sevgili okur..tavsiye ile..
AntabusSeray Şahiner · Doğan Kitap · 20255,3bin okunma
Şimdi sayfayı çevirebilirsiniz (3.sayfa)
2025 96. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2025 22:36
Bu dünyada kadın olmak çok zor! Bu ülkede kadın olmak çok zor! Ah be Leyla, nasıl bir hayat hikayesi bu :( Sen hepimizsin; ben, sen, o... Kadın olmanın, hayata 1-0 yenik başlamanın hikayesi bu kitap...
2025 79. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2025 22:32
merhaba kitap dostlarım 107 sayfalık Seray Şahiner kitabının sonuna geldim. Kısa olmasına rağmen derin izler bırakan bir kitap okudum. Ahhh Leyla ahh.. Leyla konfeksiyonda çalışan bir kızdır.. bir gün patronu tarafından tecavüze uğrar ama para ailesinin ağzını kapatmaya yeter.. yine para yüzünden kendinden kaç yaş büyük bir adamla evlendirilir.. alkolik olan kocasının şiddetine maruz kalır.. üzerine bir de hamile kalan Leyla nın hayatı içler acısı.. peki Leyla nın akıbeti ne olacak? Cevabı kitabımızda.. Kitapla kalın dostça kalın
2025 63. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2025 00:00
Antabus alkol bağımlılarının tedavisinde kullanılan bir ilaçmış. Sözüm ona o ilacı içen bir daha da alkol almıyormuş. Ama işte Leyla'nın alkolik kocasında hiç işe yaramadı. Leyla gibi üçüncü sayfa haberlerini süsleyen(!) kadınların görmezden gelinmesi de toplumun alkolik olma durumu değil midir sanki? Öyle bir kör olmuş iki gözler, öyle bir sağır olmuş ki kulaklar, öyle bir lal olmuş ki diller; ancak alkolik olmuş, hafızası uyuşmuş bir toplum yapabilir bunu. Sonra daya dayayabildiğin kadar aantabusu. Kâr etmiyor ki! Daha önce Ülker Abla kitabını okumuştum, çok beğenmiştim. Ülker Abla bu kitaptan sonra yayımlanmış olmasına rağmen bu hikayenin içinde de geçiyor. Seviyorum bu yazarın üslubunu. Filtresiz yazıyor, takiye yapmıyor, romantize etmiyor, gerektiğinde küfür de ediyor. Haklı.
2025 33. kitabı
Sevgili yazarın; sınıf meselesini temel alan, merkezinde kadınların olduğu, mizahi bir üslupla yazılmış eserleri olduğunu bu kadar geç öğrenmiş olmam elbette benim ayıbım. Tez kellem vurula! Birçok
2026 11. kitabı
Seray Şahiner ilginç bir kadın. “Ülker Abla” sayesinde heves ile başladığım “Kul” kitabı aynı etkiyi bırakmayınca ufak bir hayal kırıklığı yaşamıştım ancak “Antabus” umutlarımı yeşertti, bahçemde
AntabusSeray Şahiner · Doğan Kitap · 20255,3bin okunma
Dünya böyle bir yer olamazsın...
2025 37. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2025 22:55
Arkadaşlarımın neredeyse çoğunun okuduğu ve içinin parçalandığı kitabın yazarına tebrikler gerek gerçekten..çok üzüldüm bu kitaba valla ya. En kötüsü de gerçek olması ,olma ihtimali ...nolur bazı insanlar ölsünler nolur Allahımmm.. çok acımasız gelecek belki ama bazı insanlar merhametsiz oluşuyla zaten birilerini acıtmasına müsade edilmesin nolur yaa ..
Antabus
2025 11. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2025 05:56
Leyla ne demek biliyor musunuz ? Leyla uzun karanlık gece demek. Leyla'nın hayatı da üzerine güneş doğmayan uzun bir karanlık. Doğduğu coğrafya değilsede doğdu ev kaderi Leyla'nın. Leyla korku ile büyüyor baba korkusu çevre korkusu korku Leyla'nın evi. Sonra göç düşüyor payına büyük şehir İstanbul.. Şu taşı toprağı her yanı bataklık olan İstanbul.. Aşk neydi ? Aşk Ömerdi. Konfeksiyon atölyesinin ustabaşı Ömer.. Ömer oynaşmak ister erkek kısmı öyle tahta gibi duran kızı sevmez. Öpücük provası "Taş gibi bir adamla " Mutluluk kelebek ömrü kadar Leyla'nın hayatında. Konfeksiyon atölyesi pastal masasının dili olsa şahitlik ederdi tecavüze uğradığında.. Sonrası mı.. Üçüncü sayfa haberlerini bilirsiniz siz.. Seray Şahiner öyle bir yerden yazıyor ki öyle lafı dolandırmadan. Yalın ve bıçak gibi keskin bir dille küfürünü sakınmadan. Hepimizin bildiği gördüğü ama perdemizi çekip penceremizi kapattığımız o hayatlardan birini süslemeden gözümüze soka soka anlatıyor.. Ama insan oğlu balık hafızalı unutuyoruz. Yada o kadar normalleştirdiler ki bu hayatları gözümüzde artık içimiz kanamıyor gözümüz dolmuyor.. Kitabı büyük bir keyifle okudum demek isterdim. Ama rahatsız etti ki zaten etmeli etmez ise yitirmişizdir vicdanımızı. İyi ki okudum dediğim kitaplar arasında yerini aldı. Kitaba notum 10/10 kitapla kalın..
·112 syf.·
2025 28. kitabı
Seray Şahiner
Seray Şahiner
- Antabus Antabus güçlü, rahatsız edici ve çok samimi bir roman. Leyla’nın yaşadıklarını dışarıdan izlemedim, beraber yaşadık. Tereddütü, korkuyu, öfkeyi birebir hissettiriyor. Şiddet, alkol bağımlılığı, sınıfsal çıkışsızlık gibi temalar parmak sallayan ya da ajitasyona kaçan bir tonda değil; gündelik, neredeyse sıradan bir doğal akışla sunuluyor. Bu da romanı çok daha sarsıcı kılıyor çünkü abartı değil, gerçek hissi veriyor. Leyla’nın dili yer yer komik, ama o komiklik acının içinden çıkıyor. Mizahı silah gibi kullanıyor. Bu, karakterin zekâsını ve hayatta kalma çabasını çok güçlü gösteriyor. Güleriz ağlanacak halimize söylemi biraz bu duruma uygun. Antabus, edebi olarak cesur, politik olarak bilinçli ve insani olarak derin bir kitap. Sadece bir roman değil, aynı zamanda bir çığlık gibi. Bitirdiğinizde sadece Leyla’yı değil, sokakta karşılaştığınız birçok kadını daha net görmeye başlıyorsunuz. O yüzden kıymetli buluyorum. Seray Şahiner favori yazarlarım arasına girmiş bulunmakta. Tavsiye mi? Kesinlikle! “İnsan kimse yokmuş gibi yaşamayı öğreniyor. Madem ki duyup duymazdan geliyorlar, yok sayıyorum ben de onları…”
2025 70. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2025 00:00
Bu dünyada kadın olmak zor! Hem de çok zor, diye haykıran, adeta bir isyanın sesi bu kitap. Ah be Leyla… bu kitap kadın olmanın ve hayata 1-0 yenik başlamanın acı gerçekliğini anlatıyor. Okutulmamış bir kız çocuğu o, duvarlar arasında, iradesi dışında bir erkeğe ve anneliğe hapsedilmiş, üçüncü sayfa haberlerinden tanıdığımız, gözden kaçan bir hayatın kahramanı. Ne ailesi ne de toplum, kırık yanlarını fark ediyor… Kalabalıklar içinde terk edilmişliğe mahkûm bir kadın. Çocuk yaşta çalışmaya zorlanan, ardından büyümeden evlendirilen, kocası tarafından dövülen Leyla… Onun hikâyesi, yalnızca bir kadının değil, aynı kaderi paylaşan milyonlarcasının sessiz çığlığı. Leyla’nın yaşamı, kadınların babaları tarafından mal gibi satıldığı, en temel haklarının ellerinden alındığı bir düzene atılan güçlü bir tokat aslında. Afife Tiyatro Ödülü’ne layık görülen roman, Leyla’nın acı, mizah ve isyanla örülü hikayesiyle okuru ilk sayfadan itibaren sarsıyor. Seray Şahiner, tüm gücüyle bizi Leyla’nın yanına oturtuyor. Bu kitapta yalnızca Leyla’nın değil, onunla aynı acıyı yaşayan pek çok kadının hikâyesine tanıklık edeceksiniz. Her bir sayfada, susturulan kadınların sesini duymaya hazır olun. Seray Şahiner’in kalemini hâlâ keşfetmediyseniz, bundan daha doğru bir zaman olamaz

Seray ŞahinerYazar · 7 kitap
1984 yılında Bursa'da doğdu, İstanbul'da büyüdü. İlköğrenimini Oruçgazi İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini Pertevniyal Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2011'de Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden, Sinema Anabilim Dalı'nda yüksek lisans derecesi aldı. 'Aylık Paldır Kültür Dergisi Hayvan'da ve Birgün Gazetesi'nde çalıştı. Uzun süre gitar ve resim dersi aldı, izcilik ve dağcılık yaptı. Dönemsel olarak, garsonluk, konfeksiyonda el işçiliği ve makinecilik yaptı. 2006 yılında Varlık Dergisi'nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde, "Gelin Başı" isimli öykü dosyası "Dikkate Değer" bulundu. 2007 yılında "Gelin Başı" isimli kitabı Can Yayınları'nca yayımlandı.
Sırrı Süreyya Önder
Sırrı Süreyya Önder
'e senaryo asistanlığı yaptı. 2008'de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen 'Yedi Tepeli Aşk' oyununda, "Gelin Başı" kitabında yer alan üç öyküsü sahnelendi. 2010-2011 sezonunda "Gelin Başı"ndaki öykülerden uyarlanan "İadesiz Taahhütsüz" adlı oyun, Tiyatro Boyalıkuş tarafından sahnelendi. 2011'de ikinci öykü kitabı 'Hanımların Dikkatine' Can Yayınları'nca yayımlandı.