Bu dünyada kadın olmak zor! Hem de çok zor, diye haykıran, adeta bir isyanın sesi bu kitap. Ah be Leyla… bu kitap kadın olmanın ve hayata 1-0 yenik başlamanın acı gerçekliğini anlatıyor.
Okutulmamış bir kız çocuğu o, duvarlar arasında, iradesi dışında bir erkeğe ve anneliğe hapsedilmiş, üçüncü sayfa haberlerinden tanıdığımız, gözden kaçan bir hayatın kahramanı. Ne ailesi ne de toplum, kırık yanlarını fark ediyor… Kalabalıklar içinde terk edilmişliğe mahkûm bir kadın.
Çocuk yaşta çalışmaya zorlanan, ardından büyümeden evlendirilen, kocası tarafından dövülen Leyla… Onun hikâyesi, yalnızca bir kadının değil, aynı kaderi paylaşan milyonlarcasının sessiz çığlığı.
Leyla’nın yaşamı, kadınların babaları tarafından mal gibi satıldığı, en temel haklarının ellerinden alındığı bir düzene atılan güçlü bir tokat aslında.
Afife Tiyatro Ödülü’ne layık görülen roman, Leyla’nın acı, mizah ve isyanla örülü hikayesiyle okuru ilk sayfadan itibaren sarsıyor. Seray Şahiner, tüm gücüyle bizi Leyla’nın yanına oturtuyor.
Bu kitapta yalnızca Leyla’nın değil, onunla aynı acıyı yaşayan pek çok kadının hikâyesine tanıklık edeceksiniz. Her bir sayfada, susturulan kadınların sesini duymaya hazır olun.
Seray Şahiner’in kalemini hâlâ keşfetmediyseniz, bundan daha doğru bir zaman olamaz