Reklamı Atla

Ocak 2016
Can Yayınları

Reklamı Atla
2021 34. kitabı
"Ölenlerin üstüne gazete kağıdı örtülmesi boşuna değil. Bazı gazeteler ölümlerin üstünü örtmek için basılıyor." "Polislerin hikayesi hiç anlatılmayacak. Çünkü yazarlar, karakter yazar. Yıllar sonra anlatılan direnenlerin hikayeleri olacak. Bir karakteri olanların."
·216 syf.·
2021 1. kitabı
. #reklamıatla'da yer alan yazılar BirGün gazetesi ve OT dergisinde daha önceden yayımlanmış yazılardan seçilerek derlenmiş. Bu kitapta ülkenin politik gündemi ,kenar mahallelerin günlük yaşamına ilişkin anekdotlar, gençlerin yaşamlarından kesitler, güncel hırgürle ilgili görüşler ve değerlendirmeler bulacaksınız. Çok haklı dediğim kısımlar olduğu gibi fikirlerime ters olan kısımlarda vardı. Neyse okuyun diye diretmiyorum kendiniz bilirsiniz . :))
2024 77. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 20:02
REKLAMI ATLA - SERAY ŞAHİNER - Seray Şahiner’den okuduğum beşinci kitap ‘Reklamı Atla’ yine çok sevdiğim bir kitap oldu. Zaten Seray Şahiner’in kalemine de yazdıklarına da bayılıyorum. Özellikle kadının toplumdaki yerini irdeleyen konularda yazdığı kitaplarını okudum daha önce. Antabus, Gelin Başı, Kul ve Ülker Abla. Bu sefer okuduğum kitapta ise Seray Şahiner birçok toplumsal konuda kendi fikirlerini belirttiği denemelerine yer vermiş. Çok da cesur davrandığını söylemek istiyorum ve bu konuda da kendisini tebrik ediyorum. Televizyonlarıdaki ped reklamlarını atlayan babalar, ramazan aylarında Coca-Cola reklamlarındaki absürtlükler, Özgecan Aslan’ın olayı, ülkemizdeki mültecilerin durumu ki kitabın ilk basım tarihi 2016(!) gibi birçok konuya değinen Seray Şahiner’in en sevdiğim kitaplarından biri oldu diyebilirim. Bahsettiği konular çok can sıkıcı olsa da keyifle okudum, konuların can sıkıcılığı apayrı bir konu… Ayrıca bu kitapta Seray Şahiner, ortaokul ve lise yıllarında bizzat yaşadığı olaylardan da bahsederek eleştirilerine renk katıyor. Bu ayrıntıyı çok sevdim. Yaşanmış şeyleri okumayı daha çok seviyorum. Bu kitabı da okumanızı tavsiye ediyorum, bolca siyaset olduğunu göz önünde bulundurarak tabii.
2024 Okuma Raporları
2021 106. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2021 23:42
Puanım Seray Şahiner kalemine! Kalemi harika, anlatımı mükemmel. Başlarda her cümlesini alıntılamak istedim; sonrasında siyaset çok ağır basınca kitap bana uymaktan çıktı. Hatta sanırım kitabın bahsettiği "faşist" benim. Yine de, anlatılanların anlatılma şekli bana ne kadar ters gelse de yapılan tespitler o kadar haklı, kurulan cümleler o kadar dilbaz ki... İçeriği, başları hariç sevemedim. Ama dedim ya: Puanım Seray Şahiner kalemine! 10/10! Reklamı Atla Seray Şahiner
Siyaset
2019 62. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2019 21:11
Kul ve Antabus'tan sonra Reklamı Atla ile devam ettim Seray Şahiner okumaya... Yazar toplumsal sorunlara gözünü kulağını kapatmayanlardan hatta bizzat içinde bulunanlardan... Ve oldukça cesur... . Bu kitap yazarın köşe yazılarından oluşan bir derleme... Çocukluk anılarıyla, okurken kahkaha attıran yazı (özellikle 90'larda çocuk olanlar) öyle bir yere bağlanıyor ki bu sefer insanın yüzü gülme modundan yavaş yavaş çıkıp düşünme moduna geçiyor ki bazen de içini acıtıyor... . Sonra kitabın sonlarına doğru siyasete giriş yapıyoruz... Lafını esirgemiyor ki görüşü de belli... Ama arka kapağında yazdığı gibi kırıp dökmeden, hak yemeden, başkasını aşağılamaya kalkışmadan yapıyor eleştirisini... Tebrik ediyorum kendisini... Kalemi daim olsun...
2017 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2017 00:00
Seray Şahiner cesur bir kalem. İçinde bulunduğumuz dönemde yaşı bize yakın olup da gerçekleri yazabilen ender yazarlardan birisi. Ayrıca duyarlı kendisi. Tüm ezilenlerin, hor görülenlerin yanında ve gücünü kullananların karşısında. Katılmadığım görüşleri olsa bile bunu aktarabiliyor. Yani suya sabuna dokunarak işini yapabiliyor. Bu da bence son dönemde herkeste olmayan bir özellik. Kitap ise BirGün ve Ot yayınlarında yazdığı köşe yazılarından derleme. Yakın olan konuları arka arkaya koymuş. Bazı cümleler, düşünceler arka arkaya gelince tekrar edilmiş gibi oluyor. Bunun haricinde güzel bir deneme kitabı halini almış. İlginç metaforlar beklemeyin, gündemle alakalı size dokunabilecek bir kaç satır okumak istiyorsanız başlayabilirsiniz.
2023 17. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2023 16:52
Seray Şahiner okumayı severim. Hiç düşünmeden başladım. Seveceğimi de biliyordum. Yazım tarzı, dili, bakış açısı tam bana göre olan yazarlardan. Yine yanıltmadı. Sevdim bu kitabını da. Bu zamana kadar olan yazıları derlenmiş bu kitapta. Keyifle okudum. Bahsettiği konular iç açıcı olmasa da. Seray Şahiner okuyunuz, okutunuz ve kendisini seviniz.
2020 29. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2020 21:47
Arka kapağından da anlaşılacağı üzere yazarın BirGün ve OT dergisi gibi yayınlarda yazdığı yazılar var kitapta. Bu yazılar genellikle yazarın siyasi görüşlerinden oluşuyor. Yazarın dili ağır değil, çabuk okunuyor. Ben bu tür, siyasi görüşleri (her ne olursa olsun) ele alan kitapları okumayı sevmiyorum; bu yüzden yüksek puan vermeyeceğim. Seven varsa keyif alacaktır. Özellikle şimdiki zamandan memnun olmayanlar.
2022 62. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2022 08:41
Bir arkadaş tavsiyesi üzerine Seray Şahiner ile tanıştım iyiki de tanışmışım diyorum şimdi. Yazar ilkokul orta okul lise zamanlarından bire bir Yaşadıklarından bahsediyor. Biraz sokak ağzı ile olması tanıdık ve içten geliyor. Eleştiriyor ama bunu tatlı dille zeka gerektiren espriler ile yapıyor. Vuruyor ama öldürmüyor hesabı. Gezi olayları sanırım bazılarımız gibi yazarın da çok canını yakmış. Bence okunmalı ben şimdi yazar nerde köşe yazarlığı yapıyor ona bakacağım ve takip edeceğim iyi okumalar arkadaşlar.
Seray Şahiner-Reklamı Atla
2021 1. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2021 18:03
Kitabı okuduktan aylar sonra yazarın şimdilerde Doğduğun Ev Kaderindir dizisinin senaristliğini yaptığını öğrendim. Kitapta yeşilçam filmlerine ve 60'lar sinemasına dair çok keyif alarak okuduğum yazılar vardı. Filmlerdeki kişilerin ve ilişkilerin sosyolojik karakter analizlerini yapmış yazar, bayılırım bu tür düşünce yazılarına. Yazarın bu filmlere ilgili yönüyle tanıştığım için senarist olduğunu öğrenmek şaşırtıcı bir bilgi olmadı benim açımdan. Deneme okumayı özlemiştim ve bu kitap arka kapak tanıtımı ile epey ilgimi kazanmıştı, gelir gelmez okudum ve arka kapak yazısı kadar vurucu bir içerikle karşılaşmak beni mutlu etti. Yazarın Hepyek ve Hanımların Dikkatine kitaplarını da o arka kapağa güvenerek aldım sanırım. Şimdilik ilk kitapla beni yanıltmadı yazar, umarım diğer kitapları da severek okurum.

Seray ŞahinerYazar · 7 kitap
1984 yılında Bursa'da doğdu, İstanbul'da büyüdü. İlköğrenimini Oruçgazi İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini Pertevniyal Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2011'de Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden, Sinema Anabilim Dalı'nda yüksek lisans derecesi aldı. 'Aylık Paldır Kültür Dergisi Hayvan'da ve Birgün Gazetesi'nde çalıştı. Uzun süre gitar ve resim dersi aldı, izcilik ve dağcılık yaptı. Dönemsel olarak, garsonluk, konfeksiyonda el işçiliği ve makinecilik yaptı. 2006 yılında Varlık Dergisi'nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde, "Gelin Başı" isimli öykü dosyası "Dikkate Değer" bulundu. 2007 yılında "Gelin Başı" isimli kitabı Can Yayınları'nca yayımlandı. Sırrı Süreyya Önder 'e senaryo asistanlığı yaptı. 2008'de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen 'Yedi Tepeli Aşk' oyununda, "Gelin Başı" kitabında yer alan üç öyküsü sahnelendi. 2010-2011 sezonunda "Gelin Başı"ndaki öykülerden uyarlanan "İadesiz Taahhütsüz" adlı oyun, Tiyatro Boyalıkuş tarafından sahnelendi. 2011'de ikinci öykü kitabı 'Hanımların Dikkatine' Can Yayınları'nca yayımlandı.