Reklamı Atla

2019
İlk Yayın Tarihi:
Ocak 2016
Everest Yayınları

80 lerde çocuk olanlar ....
2023 32. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2023 22:55
-Kurgu dışı metinleri okumayı sevenler için, -80 ve 90 lı yıllarda çocuk olanların geçmişini bir film şeridi gibi gözlerinin önüne getirebilmesi için, -Kentsel dönüşümün aslında insanların hayatında da gerçekleştiğini farkedebilmek için, -Hayat bilgisi nin sadece bir ders olmadığını anlamlandırabilmek için, -İnternetin hayatımıza girişinin küçük bir tarihsel gelişim şemasını çizebilmek için, -Geçmişinin fotoğrafını görmek isteyenler için, -Yaşadığın ama belki hiç farkında olmadığın, belki de bildiğin ama üzerine hiç düşünmeden kabullendiğin pekcok olaya farklı bir bakış açısıyla da bakabilmek için .... okuyabileceğiniz değişik bir anlatı. İnce bir mizah anlayışı olan yazarın kalemi çok kuvvetli. Farklı görüş ve fikirlere kapalı insanları rahatsız edebilecek sivri cümleler barındıran bir kitap. Okumayı tercih eden herkese keyifli okumalar diliyorum
Hayat ve İnsan
2025 96. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2025 23:32
Modern şehir yaşamının, medya kültürünün, tüketim baskısının ve kadınların görünmez yüklerinin içinden geçen karakterlere odaklanan öykülerinden oluşan bir eserdir. Okurken güldüren ve düşündüren aynı zamanda eğlenceli bir eser olmuş. Kitapta, sıradan insanların gündelik hayatlarında yaşadıkları kırılmalar; medyanın, reklamların ve toplumun dayattığı “başarılı, güzel, güçlü olma” baskısı eleştirel ve bazen de ironik bir şekilde anlatmaktadır. Televizyon izlerken sürekli karşımıza çıkan “Reklamı atla” butonunun bir metaforuna dayanır: Hayatta da acı veren, sıkıştıran, insanı bunaltan anları “atlamak” isteriz ama çoğu zaman bunu yapamayız. Dijitalleşme ile birlikte sadece tv ekranını değil sosyal medyadaki reklamlar içinde geçerli. Çok severek okuduğum bir kitaptı.
2022 141. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 22:25
Bu kitabında da yakın dönemin medyasını, siyasi partilerini, toplumunu, insan yaşamını ve bakış açılarını eleştiren bir kitap yazmış Seray Şahiner. Tabi ki yine kadın haklarını göz ardı etmemiş ama bu kitabının diğerlerinden farkı biraz daha siyasi eleştirilerin olması. Aleviler, Kürtler, Solcular, Muhalefet, İktidar bolca işlenmiş. Ayrıca Türk Sineması ile ilgili incelemelere ve fikirlere de yer vermiş. Kolay ve akıcı bir anlatımı da işin içine katınca okunacaklar listesine alınmalıdır diyorum.
2025 11. kitabı
Kitapla ilgili yazılacak çok şey var da yeri burası değil... Tek söyleyeceğim burası Türkiye resmi dili de Türkçe. Yazarın kalemine saygım var ama bu kitaptaki siyaset siyaset değil, siyaset bu değil. Bir ülkenin resmi dilini kullanması, resmi dilinde eğitim vermesi de faşizm değil.
2025 23. kitabı
Okunma: 24 Mart 2025 15:52
Reklamı Atla, Seray Şahiner’in deneme türündeki eseri. Çocukluk, gençlik anılarına dair hoş bir nostalji yolculuğu yaptırıyor ilk etapta okuyucusuna. Sonrasında ise ağırlıklı olarak daha siyasi düşüncelerine yer vermiş yazar. Gezi Parkı olayları, eylemler, bu süreçte hayatını kaybedenler ve gözü yaşlı ailelerini okumak ise oldukça üzücüydü benim için. Bir de ülkenin siyasi olarak oldukça karışık ve gergin olduğu bu dönemde okumak benzer şeyleri tekrar yaşadığımızı düşündürdü, bu nedenle de biraz boğdu beni. İyi ki Antabus ve Ülker Abla kitapları ile yazarla tanışmışım, onların benim için yeri ayrı. Bu kitap biraz modumu düşürse de diğer kitaplarını okuyacağım.
2025 70. kitabı
Yazardan okuduğum 8. kitap oldu. Tüm kitaplarını okumuş olmak için okudum ama bazı düşüncelerde ısrar etmemek gerekiyormuş. Maalesef kitabı pek beğenmedim. Yazıldığı zamanın çoğunlukla siyasi olaylarını yazar kendi yorumlamış. Güncelliğini yitirmiş, sert, itici bir kitap
OKUMANIZI TAVSİYE ….
2025 33. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2025 15:40
Küçük Seray karşımıza oturmuş ve başlamış konuşmaya anlatmaya… Gördükleri, düşünceleri, kendi hayat sarmalı bir bir dökülmüş sayfalara… Derken Seray büyümüş ve bir siyasi kimliği oluşmaya başlamış. Ne kadar güzel derken kitap sonlara doğru bir anda gezi probagandası yapmaya başlamış. Her sayfada anti siyasi gözlemler... Biz çapulcular… Biz solcular… Siz diktatörler… Bizi yenemezsiniz nefreti… Edebiyatın bu denli çirkinleştirilmesine karşıyım. Siyasi görüşüm ve yakınlık duyduğum bir taraf olmamasına rağmen okumak beni rahatsız etti kitabı yarıda bırakmamak için zorlandım. Fakat saygı duyuyor muyum? Tabi ki duyuyorum. Seray hanımın hayata karşı eleştirilerini ve hayata karşı tutumunu merak edenler okusunlar. Ben bilsem okumazdım. :) Not: Her şeye eleştiri eleştiri eleştiri. Hep olumsuzluk. Sulukule de oturan insanları köklerinden kopartıp villa yaptılar bilmem ne bilmem ne diye bahsediliyor kitapta. Güldüm :) Bir kere orası villa olmadı. Topraktan HAK sahiplerine ev(evler) verildi. Villa değil villa görünümlü 2 katlı 3 katlı apartman şeklinde yapıldı. Kentsel dönüşüm projesiydi. Daha önce orada yaşayan halk yan kesicilerden dolayı o sokaklardan geçemez haldeydi. Yürümeyi bırakın arabayla bile oralardan geçemezdiniz. Misler gibi oldu.
Duygu ve Düşünce
2026 16. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2026 01:22
Seray Şahiner’in 2015 yılında çıkan bu kitabı kurgu dışı metinlerinden oluşuyor. Romanları ve öykülerini severek okuduğum yazarın deneme türünde diyebileceğimiz yazılarını okumak güzel bir deneyim oldu. Kentsel dönüşüm, gecekondular, şehirleşme, Avm’lerin hayatımıza girişi o dönemin siyasi olayları kitaptaki yazıların konularını oluşturuyor. Yine İstanbul sokaklarında geçiyor yazılar. Yazar İstanbul’da gerçek anlamda yaşayan bir yazar. Yazar Van’a söyleşi ve imza günü için geldiğinde aldığım bir kitaptı.
2025 26. kitabı
Seray Şahiner'in kurgu dışı denemeler ya da bana göre "tespit edilmiş dertler"inden oluşan 'Reklamı atla' hem bir hatırlama rehberi hem de yaşadığımız gerçeklerle bir yüzleşme. Şahiner'in kalemi, unutmamamız gereken her şeyin üzerinden edebi ve ironik bir geçişle bizi, yaşadığımız gerçeklerle yüzleştiriyor. (Tek sıkıntı kitabı bitirememem. Çünkü bana gelen baskısında son 16 sayfalık forma tekrar ediyordu. Web kitapçım BKM'ye yazdım bakalım çözebilecekler mi?)
Alıntı
Ama mutlaka okuyun!
2024 97. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2024 10:41
" Her cani ölümü tadacaktır. " Bir insanı tanımadan sevebilir misiniz ? Tabii neden olmasın diyebilirsiniz . İşte sevgili yazarımız Seray Şahiner de benim için onlardan , çok mu çok özel . Aslında birebir görüşmedik doğru ama kalemi beni o kadar içine çekiyor ki ara ara yaptığı ince dokundurmaları , objektif gözlemleriyle her ay konuştum ben onunla. Sanki çok yakın dostummuş gibi. Ayrıca külliyatını tamamlamış ve yeni kitabını dört gözle bekleyen bir okur olarak yaptığı jeste ne kadar teşekkür etsem az !! Şimdi gelelim bana göre hak ettiği değeri görememiş kitabımıza ; Yazarın BirGün gazetesi ve OT dergisinde yayınlanan yazılarından oluşmuş eserde 48 adet metin var. Daha çok memleket meselelerine değinilen eserde okurken o dönemde hissedeceksiniz kendinizi. Velhasıl kelam arkadaşlar ; özellikle yakın geçmişte yolculuğa çıkmak isteyenlere şiddetle tavsiye ediliiirrr.

Seray ŞahinerYazar · 7 kitap
1984 yılında Bursa'da doğdu, İstanbul'da büyüdü. İlköğrenimini Oruçgazi İlköğretim Okulu'nda, ortaöğrenimini Pertevniyal Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 2007 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2011'de Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden, Sinema Anabilim Dalı'nda yüksek lisans derecesi aldı. 'Aylık Paldır Kültür Dergisi Hayvan'da ve Birgün Gazetesi'nde çalıştı. Uzun süre gitar ve resim dersi aldı, izcilik ve dağcılık yaptı. Dönemsel olarak, garsonluk, konfeksiyonda el işçiliği ve makinecilik yaptı. 2006 yılında Varlık Dergisi'nin düzenlediği Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri'nde, "Gelin Başı" isimli öykü dosyası "Dikkate Değer" bulundu. 2007 yılında "Gelin Başı" isimli kitabı Can Yayınları'nca yayımlandı. Sırrı Süreyya Önder 'e senaryo asistanlığı yaptı. 2008'de İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahnelenen 'Yedi Tepeli Aşk' oyununda, "Gelin Başı" kitabında yer alan üç öyküsü sahnelendi. 2010-2011 sezonunda "Gelin Başı"ndaki öykülerden uyarlanan "İadesiz Taahhütsüz" adlı oyun, Tiyatro Boyalıkuş tarafından sahnelendi. 2011'de ikinci öykü kitabı 'Hanımların Dikkatine' Can Yayınları'nca yayımlandı.