Puan vermedi·488 syf.····Okunma: 23 Mart 2026 10:27 Pia mater serisinin ikinci kitabı olan Arachnoid Mater kitabı yine şaşırtmadı . Okumak için sabırsızlandığım çok güzel bir kitaptı. Bir nöro roman olan seri, içinde barındırdığı bilimsel bilgilerle insanı şaşırtıyor. Ama bu bilimsel bilgiler romanın akışını hiç kesmiyor tam tersine olayları aydınlatıyor. Verilen tüm bilgilerin dayanakları da kaynakça kısmında mevcut olan bilimsel gerçekler. Hem bilimle uğraşıp hem de bu kadar sürükleyici bir kitap yazabilmek bence büyük yetenek. Bu tarz kurgu romanların Türk bir yazar tarafından yazılması sevindirici ve gurur verici. Kitap, uluslararası düzeyde sevilebilecek, okunabilecek bir kitap. Sanırım bunun farkında olan yazar kitabına ülke, mekan ve dil ve karakter isimleri konusunda sınırlar çizmemiş.Olaylarin hangi ülkede hangi şehirde yaşandigi, hangi dilin konuşulduğu, karakterlerin nereye ait karakterler olduğu konusunda bilgi olduğunu hatırlamıyorum. Bu sınırsızlık benim dikkatimi çeken bir konu oldu. Herkesin alıp okuyup sahiplenebilecegi türden .Bitirir bitirmez de üçüncü kitabı elime aldım . Pia Mater ve Arachnoid Mater çok severek okuduğum iki kitap oldu.Bakalım üçüncü kitapta bizi neler bekliyor.