Efsunlu Masallar
2026 16. kitabı
Sizlerle Maya Kitap'ın Dünya Masalları serisinden Hint Masalları'nı paylaşacağım. Binbir Gece Masalları külliyatını okumuş biri olarak okurken serüvenleri karakterlerle birlikte yaşadım desem yanlış olmaz. Kısa kısa derlenmiş 29 tane masaldan birinde kendinizi bulmamanız imkansız. Ve takdir edersiniz ki bütün masalları burada tek tek anlatmam zor. Doğal olarak en beğendiklerime değineceğim. Sizleri insanoğlunun zaaflarını anımsamak adına masalların dünyasına davet ediyorum. Kırık Çanak; masal aslında klasik bir masal lakin çok beğendim. Bir çanak pirinci olan fakir adam sedirine uzanır ve başlar çanağı ile ilgili hayal kurmaya, oradan buradan derken çanağı ile zengin olduğunu düşler ve o heyecanlanır ki çanağına bir tekme atar. Yedi Kraliçenin Oğlu; aç gözlü bir cadının nasıl yedi tane kraliçeyi alt edip tahta geçtiğini anlatılıyor. Tabi bu kraliçelerden biri hamile ve cadı nedense bunu bilmiyor. Bu yedi kraliçe hayranlarında yardımıyla zindanda bu oğlanı büyütüyorlar ve vakit kaybetmeden prens de intikamını alıyor. İlâhi adalet! Raja Rasalu; büyücü kralı yenen genç prensin masalı ki bir büyücüyü yenmek ne kadar zordur tahmin edersiniz. Kötü Oğullar Nasıl Aldandı; babalarından kalan mirasa umut ederek ona iyi davranan evlatların sonu.
Hint MasallarıAnonim · Maya Kitap · 2018195 okunma