Artık yok...
2026 25. kitabı
Okunma: 23 Mart 2026 17:24
Okuma grubumuzun ortak kitabı olan “Şimdi Buradaydı” Irmak Zileli ile tanışma kitabım olmuş oldu. Yazarın kalemini bilmediğim için okurken çok zorlandığımı itiraf etmeliyim. Bazı cümleleri tekrar tekrar okuyup bunu söyleyen Birkan mı, yoksa Yankı mı diye düşünmeden edemedim. Gerçek, kurgu, hayal, rüya ve kişiler tamamen iç içe geçiyordu zaman zaman. Kitabı okurken geçmiş travmalarım da tetiklendi. Yıllar önce yazlıkta havuzda boğulan yeğenimizi kendi ellerimizle çıkarmıştık havuzdan kitapta o satırları okurken beynimden vurulmuşa döndüm ve dönüp ellerime baktım yine… Bu kadar acı bir olay nasıl bir kaç cümleyle geçiştirilir diye kendi kendime öfkelenirken kitabın sonunda cevabını almış oldum. Betimlemeler o kadar düzgün ve yerindeydi ki ilk defa bir yazarın betimleme ustalığına hayran kaldım. Okuduğum her satırda o anları gözümle görmüşcesine yaşadım. Kitabın sonu çok düşündürücüydü. Ne oldu yani şimdi bu kim, o zaman o kimdi diye bir sürü soruyla baş başa kaldım. Kitabı okurken bir taraftan notlar aldığım halde hepsi anlamını yitirmiş oldu. Sanki ucu açık şimdi zihninizde siz tamamlayın der gibi okuyucunun zekasını test eder gibi bir son oldu benim için. Evet zor bir kitaptı ama tadı damağımda güzel bir tat bıraktı diyebilirim. Keyifli okumalar.
Şimdi BuradaydıIrmak Zileli · Everest Yayınları · 20251,370 okunma