️ Karketya- Mücahit ŞENGÜL
Yazarın kalemiyle tanıştığım bu eserinde, Karketya evrenini tanıyoruz ve adım adım stratejilerle ilerliyoruz.
Başta kitap beni sarmasa da, akıcılığı ve konunun gidişatından dolayı beni kendine çekti.
Fantastik bir dünya kurmak zordur. Kitabın başındaki harita, evrenin her detayı iyi düşünülmüştü. Ancak duygular çok azdı. Sanki kraliyet strateji kitabı okuyor gibi hissettim. Sadece savaş için, kazanmak için adım adım ilerliyoruz.
Aslında alt metni çok dolu bir kitaptı. Düşman krallıklar ve imkansız aşktan tutunda, başka bir dünyadan gelen karanlık yaratıklara, hatta Mezopotamya mitolojik hayvanlarına kadar bir sürü farklı şey vardı.
Bilmeceler, planlama, kurgu muhteşemdi. Sadece duygu eksikti.
Haberci kuşlar, kardeşlerin birbirine güveni, aile sıcaklığı, Kral'ın adaleti ve kendini sevdirmesi beni çok mutlu eden detaylardı.
Aslında günümüzün yozlaşmış toplumlarına da çok güzel farkındalık kazandırabilen bir kurguydu. Biz de maalesef özümüzden gittikçe uzaklaşıyoruz. Kitapta bunu savaş sebebi olarak görüyorlar. Bizse farkında bile değiliz. Yabancı ülkelere, diline, kültürüne hayran olmak ve onu benimsemekten bahsediyor. Bilek gücüyle değil de bu şekilde ülkenin işgal edildiğini adım adım bağımsızlığın yok edildiğini ifade ediyor.
Serinin ikinci kitabını merakla bekliyorum.