·88 syf.····Okunma: 22 Aralık 2022 00:00 Okuma pratiğimde tek tür kitaplardan ziyade, farklı türlerde pek çok kitaba yer vermeye çalışıyorum. Kitap alışverişi yaptığım bir sırada karşıma karanlık kitaplık çıkınca "bunu okumazsam olmaz" demekten kendimi alıkoyamadım ve alıverdim "Innsmouth'un Üzerindeki Gölge"yi. Bundan sonrası için okumaktan çok fazla keyif alacağım bir tür olmadığına karar versem de, hiç okumadığım bir tür demem diyerek kendimi avutuyorum.
Kitap öyle çooook da korkutucu değil aslında. Belki akşam evde kimse yokken, yalnız kaldığımda okusam birazcık ürperebilirdim ama ben genellikle sabah okumaları yaptığım için hikayeyi çok korkutucu bulmadım. Gerçi kitap bittikten sonra (akşam bitirmiştim) karanlıkta birazcık tedirginlik yaşadım ama o da kısa sürdü. Peki bu kitap ne anlatıyor? diye soracak olursanız, size Innsmouth kasabasında yaşayan tuhaf insanlardan ve tuhaf olaylardan bahsediyor diyebilirim. İsimsiz bir anlatıcının kimselerin gitmeyi tercih etmediği bu kasabaya turistik amaçla gitmesi ve burada birileri ya da bir şeyler tarafından izlenip bu tekinsiz yerden kaçmaya çalışmasının öyküsünü anlatıyor. Sonunda kaçmayı başaran bu kahramanın geçmişini irdelemesi ise onu hiç de ummadığı gerçeklerle yüzleştiriyor.
Korku türünde kitapseverler için güzel bir alternatif olabilir. Ben bu türde tekrar okur muyum şimdilik bilemiyorum, bunu zaman gösterecek.