Puan vermedi·192 syf.····Okunma: 23 Mart 2026 22:41 Hayatınızın 60 yılı " yokmuşsunuz" gibi davranılsaydı nasıl hisseder ve nasıl biri olurdunuz?
Hamnet kitabının başarısı üzerine, Maggie O'farrell'ın Esme Lennox nasıl yok oldu? Kitabı hemen merak uyandırdı ve ben de okudum. Zevkle yorumlayacağım.
Bir akşam İris'in telefonu çalar ve telefondaki kişi akıl hastanesinde kendisinin yakını olduğu bilinen bir akrabası olduğunu ve onu alması gerektiğini söyler. İris 'in yapacağı bu mecburi yolculuk hayatı hakkında bilmediği sırları da ortaya çıkaracaktır.
Esme Lennox hayatının 60 yılını bir akıl hastanesinde geçirir. Dosyasında obsesif kompulsif, şizofreni gibi saymakla bitmeyen rahatsızlıklar yazar. Fakat her yazılan doğru mudur?
Esme hayatı boyunca yaban çiçeği gibidir. Dönemin standartlarına asla uymayan bir genç kız, evlenmeyi düşünmeyen, istediği gibi davranmak isteyen biri. Bu onun kabul görmesini zorlaştırırken başına düşünmediği olaylar gelince de göz ardı edilen biridir.
Kitabın dili biraz farklı. Bir geçmişe, bir geleceğe yapılan yolculuklar var paragraflarda. Ama alıştıktan sonra akıcı bir şekilde okunuyor. Esme ye o kadar üzüldüm ki. Ama benim en sevdiğim karakter de İris oldu.