Bence abartılıyor
2026 28. kitabı
Kitap kötü bir kitap değil. Fakat beklentileri karşıladığını söyleyemem. Yani 21. Yy en iyi kitaplarından birisi çok iddialı bir ifade. Ben açıkçası böyle bir hava yakalamadım. Fazlaca abartılı buluyorum. Ortalamanın bir tık üstü bir kitap. Belki de bu benim için geçerlidir ve göremediğim şeyler vardır. Öncelikle konu fena değil. Yani ünlü bir yazar ölür ve onun taslaklarını arkadaşı alır ve onun kitabını kendi adıyla yayınlar. Tabi ki burası iyi bir konu. Bu andan itibaren yayın dünyasındaki konumu değişir. Ünlü bir yazar olur fakat Athena'nın hayaleti sosyal medya üzerinden onu sorgulamalara iter. Açıkçası kitabın yarısı çok ağır ve sıkıcı ilerliyor. Son 100 sayfada heyecan artıyor. Fakat final yine beklediğim kadar iyi değildi. Aslında ben olsam burayı çok daha büyük sürpriz ile şokla kurgulardım. Zaten ortalama üstü bir kitap haline gelme sebebi son 100 sayfadaki akış ile alakalı. Üçü da açık bırakılmış devamı da gelecektir. Okur muyum onu çok da emin değilim. Özetle kötü değil ama abartılacak kadar da iyi bir roman değil bence. Sarı YüzSarı Yüz
Alıntı
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,1bin okunma