·192 syf.····Okunma: 24 Mart 2026 00:54 Aslında bu kitap listemde bile yoktu biraz akıcı ve kısa bir kitap okumak istediğim için elime aldım rs’ye girmeden önceki son çıkıştayım çünkü. Aslında kitabın ilk bölümünde bırakmayı 7 kere falan düşündüm çünkü yazım dili tam olarak benlik değildi ve açıkçası bazı noktalarda beni epey bir zorladı. Utanarak itiraf ediyorum ki pek fazla Afrika kökenli ve siyahi karakterlerin olduğu kitaplar okumadım bu yüzden de lehçe ağırlıklı kısımaları okumak beni extra zorladı ama konusu ilgimi çektiği için ittire ittire olsa da devam ettim. Kitabın konsepti cidden çok etkikeyiciydi. Irkçılığın kanlı canlı öldürülebilir bir canavar olması fikri, bu canavarların nefretten doğması, bir kült tarafından hastalık gibi yayılması, nefretin ve acının insanları nasıl canavarlaştırdığı gibi konular cidden çok orijinaldi ve çok hoşuma gitti. Hikayenin arasına gerçek tarihten kırıntılar eklemesi ise yerinde bir dokunuş olmuş. Kitabın başını ve sonunu beğensem de ortalarına doğru yavaşladığı için beni biraz koparttı ama sonunda toparladı. Aslında kitap daha uzun olsa daha detaylı bir evren görmek hoşuma giderdi ama böyle kısa olması tadını damağıda bıraktı. Vibe’ı bana sinners filmini anımsattı benzer şeyler arıyorsanız belki bir şans verebilirsiniz.