·344 syf.····Okunma: 23 Mart 2026 03:44 Kitap, ana karakterimiz Gulliver'in deniz yolculukları sırasında başına gelen sıra dışı olayları ve uğradığı tuhaf ülkeleri anlatıyor. İlk bölümlerdeki "Cüceler" ve "Devler" ülkelerindeki maceralar, yazarın hayal gücüyle birleşince okuması gerçekten çok keyifli bir hal alıyor. Özellikle dördüncü bölümdeki "Tekboynuzlar Ülkesine Yolculuk" kısmı, yazarın insanlığa bakış açısını iyice netleştiriyor.
Anlatım dili son derece sade ve akıcı olduğu için 344 sayfa kolayca geçti. Uzun sürede bitirmemin sebebi aynı anda başka kitaplar da okumamdı. Kitap boyunca karşılaştığımız farklı toplum yapıları insanı düşünmeye itiyor. İnsanların hırslarını ve toplumun hatalarını bu kadar basit ama etkileyici bir dille eleştirmesi çok hoşuma gitti. Çok küçükken kısa versiyonunu okuduğum bu kitabı elime aldığımda, başta basit bir macera romanı okuyacağımı düşünmüştüm ama olaylar beklediğimden çok daha derinmiş. Ya da ben şu an büyüdüğüm için bu şekilde algılıyorum. Bilmiyorum.
Hikayenin ilerleyişi insanı merak içinde tutuyor ve kolayca okunuyor. Herkese şimdiden keyifli okumalar.