2026 14. kitabı
Kırılma Payı: Kendime tuttuğum en dürüst ayna... Bazı kitaplar vardır, sadece bir hikaye anlatmaz; seninle karşılıklı oturup en gizli kalmış duygularını sorgular. Yusuf Mehmet Suayı’nın "Kırılma Payı" benim için tam olarak böyle bir yolculuk oldu. Açıkçası kitabı elime aldığımda bir solukta bitireceğimi biliyordum ama bu kadar sarsılacağımı tahmin etmemiştim. Sayfaları çevirirken kendimi sürekli şu soruyu tekrarlarken buldum: "Ben olsam ne yapardım?" Romanın o hırpalayıcı dürüstlüğü, beni kaçtığım ne varsa onlarla yüzleşmeye zorladı. Karakterlerin kararları ve sustukları noktalar üzerinden öyle bir öz eleştiri sürecine girdim ki, bazen durup kitabı kapatıp sadece boşluğa bakmam gerekti. "İyi insan" olmanın konforlu alanından çıkıp, kendi "kırılma paylarımı" keşfetmek hem zorlayıcı hem de çok değerliydi. Eğer sizi sadece eğlendirecek değil, sarsacak ve kendinize dair yeni sorular sorduracak bir eser arıyorsanız, mutlaka listenize ekleyin. Puanım mı 10/10 ve yıldızlı ️️️ Siz en son hangi kitapta kendi kararlarınızı sorguladınız?
Kırılma PayıYusuf Mehmet Suayı · Çağdaş Kültür Yayınları · 20268 okunma