Bu kitabı okurken ki psikolojim çok iyi değildi ondan kaynaklı mı ? Yoksa her okuyan mı ? Benim gibi düşünüyor bilmiyorum, lakin kitaba sürükleyici demek az olur kitap okuyucu içinde yaşatıyor resmen. O karanlık duygularının hepsini o kadar iyi hissedeceksiniz ki okumanın dışında hayal gücünüzü de fazlasıyla yoracak bir kitap. Kitabı okurken bazen karakterlerle konuşurum (oraya gitme gibisine)ve onlara fikir falan veririm. Bu eylemi en çok yaptığım kitap bu eserdir. Yazar öyle bir kitap yazmıştır ki, Dostoyevski'nin katil olmadan bu duyguları asla ama asla erişemeyeceğini düşündürtüyor. O kadar gerçekçi bir anlatımı vardır ki bir insan cinayet işlemeden bu duyguları mümkün değil bilemez dedirtir. Eser öyle bir tarzda yazılmıştır ki dizisi ve filmi çekilemez sadece okunur niteliktedir. Bu eseri vizyona aktarmaya çalışmışlarsa da ,olmamış. O hisler sadece harfler ve kelimeler ile aktarılabilinir. O basıklık ve kasvet, elinin kolunun bağlı olma hissi... Atmosfer ve hikayenin birbiri ile uyumu da harika. sadece Raskolnikov'un aşık olma kısmı biraz hızlı işlenmiş bence biraz daha karşılaşsalar daha iyi olurdu. sindirme açısından yani, yoksa motivasyonlar gayet iyi ve tatmin edici.