2026 13. kitabı
Okunma: 24 Mart 2026 17:25
Kardeşimin Hikayesi, Zülfü Livaneli’nin en dikkat çeken romanlarından biri olup, gizem, psikoloji ve insan doğasını ustaca bir araya getiriyor. Kitap, bir cinayet soruşturmasıyla başlıyor. Gazeteci bir kadın, işlenen bir cinayetin izini sürerken yolu inzivaya çekilmiş, yalnız yaşayan Ahmet Arslan ile kesişiyor. Hikâye ilerledikçe Ahmet’in anlattıklarıyla olayın arka planı açığa çıkıyor ve okur kendini katman katman ilerleyen bir gerçeğin içinde buluyor. Romanın en güçlü tarafı, okuyucuyu sürekli merakta bırakması. Livaneli, olay örgüsünü ustalıkla kurgulayarak son ana kadar gizemi koruyor. Aynı zamanda karakterlerin iç dünyası oldukça derin işlenmiş; özellikle Ahmet karakteri, geçmişi ve psikolojisiyle dikkat çekiyor. Dilin sade ve akıcı olması kitabı kolay okunur kılıyor. Ancak bu sadeliğin altında oldukça çarpıcı ve sarsıcı bir hikâye yatıyor. Kitap, sadece bir polisiye değil; aynı zamanda yalnızlık, kimlik, aşk ve insanın karanlık yönleri üzerine güçlü bir anlatı sunuyor. Son bölüme gelindiğinde ise hikâye beklenmedik bir şekilde ters köşe yapıyor ve tüm parçalar anlam kazanıyor. Bu yönüyle kitap, okuru şaşırtmayı başarıyor. Sonuç olarak “Kardeşimin Hikayesi”, sürükleyici bir roman arayanlar için oldukça başarılı bir seçim. Hem düşündüren hem de merak duygusunu canlı tutan bir eser.
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,5bin okunma