2026 38. kitabı
Bir anne… Dünyanın tanıdığı, çok satan karanlık gerilim yazarı. Bir de kızı Mackenzie Casper. Zeki, başarılı ama hep annesinin adıyla anılan biri. Sonra bir kaza. Ya da öyle sanılıyor. Annesinin ölümünün ardından Mackenzie’ye gizemli bir zarf geliyor. Gönderen: 1 numaralı hayranın. Ve her şey tek bir soruyla başlıyor: “Bir sır öğrenmek ister misin?” Sevgiler, Annen. Daha ilk sayfalarda kitap merak duygusunu eline alıyor. Mackenzie’ye gelen bu gizemli mektuplar kitabı resmen ateşliyor; direksiyon artık yazarın eline geçti bile geçmiş olsun. Yazar nereye sürüklerse sayfalar arasında oradan oraya savruluyorsun. Şimdi ne olacak, sırada ne var? diye diye sabırsızlanarak okudum. Mektuplar ilerledikçe Mackenzie, annesinin sakladığı sırlarla ve ailesinin yıllardır üstünü örttüğü karanlık gerçeklerle yüzleşmeye başlıyor. Biz de onunla birlikte her karakterden şüphe ediyor, kafamızda senaryolar kuruyor, yavaş yavaş bir sona bağladığımızı sanıyoruz. Ama yazar o kadar sinsi, o kadar hesaplı ilerliyor ki… Sen ne yaparsan yap, o şoktan kaçamıyorsun. Resmen aklımla oynadı. Bunu yapmış olamazlar, değil mi? diye diye okudum. Ve ve ve en güzel, en sinir bozucu kısmı şu: En büyük şoku öğrendiğinde bile tamam, bitti diyemiyorsun. Çünkü gerçekler, son ana kadar katman katman ortaya çıkmaya devam ediyor. Hiç sıkılmadan, nefes almadan sayfaları çeviriyorsun. Manipülatif, rahatsız edici, yer yer sosyopat ve gerçekten beş para etmez karakterlerle dolu; insanın sinir uçlarına dokunan ama tam da bu yüzden bırakılamayan efsane bir kurgu. Ters köşeler yerli yerinde, oldukça akıcı ve her bölüm sonunda gizem ve merak biraz daha derinleşiyor. Mackenzie’nin bulduğu her küçük bilgi, onu kurtuluşa değil; kaçamayacağı bir gerçeğe yaklaştırıyor. Her mektup, bulmacanın eksik bir parçasını yerine koyuyor. Ama tablo tamamlandığında gördüğü şey… düşündüğünden çok daha karanlık. Şöhretin, sırların ve aile kavramının karanlık yüzüne atılan rahatsız edici bir bakışa hazır mısın? Ve evet… Bazen şöhret bir cinayete değer. Bazen daha kötüsüne... Bugünlerde bir mektup alırsanız dikkatli olun. Bazı zarflar hayatı geri dönülmez şekilde değiştirir. •
Love, MomIliana Xander · Independently Published · 2024291 okunma