2026 10. kitabı
Okunma: 23 Mart 2026 00:32
Bir tabak kızarmış domuz ciğeri, iki kase sarı pirinç likörü, likör ılık olsun!!! Yaşamak kitabıyla kalemiyle tanıştığım Yu Hua’dan ikinci kitabım Kanını Satan Adam’ın yorumuyla herkese merhabalar! 35 Yuan için neler yaparsınız? Neleri göze alır,neleri yok sayarsınız? Xu Sanguan, ilk kez kanını satarak kazandığı parayla değerli bir şey elde etmek istiyor, öylesine bir para değil bu çünkü. Böylece evlenmeye karar veriyor ve evlenip üç çocuk sahibi oluyor. Sonrası ailenin başından geçenler, Sanguan’ın her zor durumda kanını satarak ailesini ayakta tutma çabası, sevilenler için yapılan fedakarlıklar, kalp kırıklıkları, hayatın acı mutlululukları… Kitabın içindeki çarpıcı olaylar ve sadelik kapağına da yansımış. Dilinin akıcılığı ile kolay bir okuma sağlarken yaşanan bazı olaylar karşısında ‘cidden mi!’ nidaları yükselttiğim birçok yer oldu. Yaşanan trajik durumlara eşlik eden kapı önü bağırışmaları ve komşuların muhabbeti, olaylar karşısında gülsem mi ağlasam mı ikileminde bıraktı beni. Aile kavramının başlarda sarsıldığını, içinin boş olduğunu görürken, gelen zorluklarla zaman içinde içinin dolduğunu ve bağının kuvvetlendiğini görüyoruz. (Bir babanın ailesine hayal kurdurma yoluyla yemek yedirmesi insanın kanına dokunuyor açıkçası.)Dönemin kültürünün, ideolojisinin ve ekonomik durumunun, ailelere yaşattığı zorluklar ve bu zorluklarla başa çıkma çabaları oldukça etkileyiciydi Genel olarak çok aman aman bayılmadım ancak okuduğum için pişman mıyım? Hayır.  Ve bu yolculukta bana eşlik eden Pelin K. 'e yürekten sevgi ve teşekkürlerimle
Kanını Satan AdamYu Hua · Jaguar Kitap · 20184,400 okunma
Yile🥹 içimi yaktın be çocuk🥲