Puan vermedi·312 syf.····Okunma: 25 Mart 2026 15:16 Bazen bir kitap okursunuz ve içinizdeki o sustuğunuz, karanlıkta bıraktığınız odaların kapıları birer birer açılır. Tarık Tufan’ın son romanı "Aşıklara Yer Yok" benim için tam olarak böyle bir deneyimdi.
Kitap Hakkında Detaylı Bir Bakış:
Tarık Tufan, alışkın olduğumuz o naif ve felsefi dilini bu sefer çok daha sarsıcı, takıntı ile tutku arasındaki o ince çizgide gezinen bir hikayeyle birleştirmiş. Romanın kahramanı Orhan, bir üniversite görevlisiyken Firdevs’e duyduğu mantıksız ve karşılıksız aşkın peşinde hayatının tepetaklak oluşunu izliyor.
Hikaye bizi, İstanbul’un kalabalığından Saklıkuyu adında, geçmişi sırlar ve travmalarla dolu eski bir köşke götürüyor. Orhan, burada kendi kaderini anlamaya çalışırken, aslında her biri ayrı birer "yaralı hikaye" olan komşularıyla tanışıyor.
Neden Okumalısınız?
Aşk mı, Takıntı mı? Kitap, aşk sandığımız bağlılıkların aslında bizi tutsak eden bağımlılıklarımız olup olmadığını sorgulatıyor.
Ruhun Derinliklerine Yolculuk: Tufan, karakterlerin ruh hallerini, iç çatışmalarını ve acziyetlerini o kadar güçlü yansıtıyor ki, her sayfada kendinizden bir parça buluyorsunuz.
Sinematik Anlatım: Okurken bir film izliyormuş hissine kapılıyorsunuz. Kader, yüzleşme ve kendini bağışlama temaları nakış nakış işlenmiş.
Cehennem, insanın kendini bağışlayamaması mıdır? Bu soru, kitabın kalbinde atıyor. Eğer insan ruhuna yakından bakan, hüzünlü ama bir o kadar da umut barındıran edebi bir şölen arıyorsanız, "Aşıklara Yer Yok" mutlaka listenizde olmalı.
Siz Tarık Tufan okudunuz mu? Bu kitap hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım!
#tarıktufan #aşıklaryeryok #doğan kitap #kitaptavsiyesi #kitapönerisi #neokuyorum #kitapalıntıları #edebiyat #okumahalleri #istanbul #kitapkurdu #okudumbitti #bookstagramturkey #kader #aşk