···Okunma: 26 Mart 2026 06:59 İç sesimizle baş başa kaldığımız o sessiz anları bir kitaba sığdırmak hiç kolay değildir. Miraç Kazancı’nın Kendine Söylen-me kitabını okurken, tam da bu içsel yolculuğun tam ortasında buldum kendimi.
Sayfaları çevirdikçe sanki karşımda bir ben daha vardı ve benimle fısıldaşarak konuşuyordu. İşte bu güzel kitaptan süzülenler ve bende bıraktığı o derin izler…
Aynadaki Bizimle Yüzleşme
Sabah alarmı çaldığında, o ses sanki tüm evrenin düşmanıymış gibi yankılanır odada. Parmağımız "ertele"ye giderken, vicdanımız "kalk" diye fısıldar. Daha gün ağarmadan kendimizle kavgaya tutuşuruz. Hayat sahiden erkenden kalkanlara mı gülümser, yoksa geç uyananların rüyaları mı daha sahicidir?
Kalabalıkların içine giriyoruz; herkes konuşuyor, herkes bir şeyler anlatıyor ama kimse kimseyi dinlemiyor. Cümleler birbirine değmeden havada savrulurken insan sormadan edemiyor: Burada hakikaten bir diyalog mu var, yoksa herkes kendi monoloğunu mu bağırıyor?
Yaşamak, bir kuyruktan diğerine geçmek gibi… Bir iş biter, bir diğeri başlar. Belki de asıl anlam beklenen şeyde değil, bekleyişin o saf kendisindedir.
Günün sonunda insan en çok başkalarına değil, kendine kızıyor. Herkesin seni yarı yolda bırakabileceğini bilirsin de, kendini bu kadar kolay kandırabileceğini hiç hesaba katmazsın. Bu bir yalnızlık meselesi değil, ağır bir uyanma sancısıdır. Çünkü en ağır yargıç da, en şefkatli dost da insanın kendi iç sesidir.
Kitaba Dair Hislerim
Sayfalar o kadar su gibi akıp gidiyor ki, kitabın kapağını nasıl kapattığınızı anlamıyorsunuz. Az sayfalı ama içeriği inanılmaz dolu, her satırında kendinizden bir parça bulabileceğiniz bir eser olmuş. Miraç Kazancı’nın samimi ve sade kalemi ruhuma çok iyi geldi. Okurken iç sesimi dinledim, kendimi seyrettim. Bu eller kesinlikle yazmayı bırakmamalı! Yazarın yeni çıkan kitabını da hemen kütüphaneme ekledim, eminim o da kalbime dokunacak bir yolculuk sunacaktır. Eğer sayfalarda kendinizi arıyor ve kendi iç sesinizle yüzleşmek istiyorsanız, bu kitabı mutlaka listenize almalısınız.
Şimdi Sorma Sırası Bende:
Ben kendime böyle söylenirken, sen kendi iç sesine neler söylüyorsun?
Yorumlarda buluşalım.