···Okunma: 27 Mart 2026 17:34 Ogün rüya görmeyen bir gözlemcidir. Evren ona iki yüzünü gösterir; Gündüz insanları’nın sert düzeniyle Gece insanları’nın soluk alan dünyası arasında sıkışmış bir hayat. Peki siz gece insanı mısınız yoksa gündüz mü?
Öğün üç bölümden oluşan bir arayış ve hesaplaşma üzerine yazılmış bir kitap. İlk bölümde Ogün bir plazada çalışıyor evlenmek istiyor ve gündüz insanı. Daha sonra Ogün işten atılıyor ve Eliza ile tanışıyor. Bu tanışma sonrası ikinci bölüm olan gece bölümüne geçiyoruz. İkinci bölümde Ogün daha sade bir hayat yaşıyor daha sakin ve doğa ile iç içe yaşıyor bu hayatında. Ama Ogün gittikçe kendini oraya ait hissetmiyor ve oradan ayrılma kararı alıyor böylece son bölüm olan O Gün bölümüne geçiyoruz. Üçüncü ve son bölümde ise Ogünü tanıyoruz hayatını çocukluğunu , ailesini ve en önemlisi neden rüya göremediği konuları netlik kazanıyor..
Sakin bir zamanda yavaş yavaş okunacak bir eser. Kitabın tadını çıkararak okuduğunuz zaman kitabın güzelliğini göreceksiniz hızlı okumaya çalışıldığı zaman sıkıcı olabilir ve zorlayacağını düşünüyorum. Kitabın konusu ve betimlemeler alışılmışın dışında ve çok güzel ben sakin yavaş ve çok severek okudum ayrıca kitabın kapak tasarımına aşık oldum bayıldım mükemmel olmuş. Bu türü sevenlere tavsiye ederim..