Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 26 Mart 2026 16:56 İntihar Dükkanı geçmiş zamandan bugünlerine kadar büyüklerinden kalma devam niteliğinde enteresan bir işletme yeri ve onu işleten Tuvache ailesi bütün amaçları sanki Azraile yardım etmek gibi her kapılarını çalana ölümün farklı yöntemlerini müşterilerin yaşam biçimine göre sunuyorlar öyle karamsar bir aile düşünülmesi gerekiyor ki bu beş kişilik ailenin icinde sadece pozitif bir yaşam sürmenin mücadelesini hayata ve ailesine karşı veren Alan kitapta iyimser bulduğumuz tek kişilik Aile o kadar karamsar ki negatif tutumlarını çocuklarının isimlerini koyarken bile sergilemekten cekinmemisler mesela üç çocuktan en büyük olanın ismi Vincent bu isimi verme sebepleri intihar eden ressam Vincent Van Goghtan dolayı ortanca kız çocuğu olan Marilyn ve bu isimde yine intihar durumunda öldüğü söylenen Marilyn Monroedan başkasının ismi değil en küçük çocuk olan kitapta herkesten her şeyden farklı olan Alan ismi ise bilgisayarın mucidi olan matematikçi ve ikinci dünya savaşında almanların Enigma makinesinin şifrelerini çözen savaşa cok büyük boyut kazandıran sonrasında siyanürlü zehirli elmayı ısırıp hayatına son veren Alan Turingten geliyor kitabın isminden karakterlerin kişiliklerine kadar güzel ve uyum içinde uyarlanmış bu kitapta Alanın bütün olumsuz karamsar durumların içinde yaşam dolu kalabilmesi ailesi tarafından ona karşı bir nefret uyandırmakta kitapta ilerleyen zamanlar acaba bu ailede bir şeyleri farklı kılabilir mi burdan sonrasını kitabı okuyanlar sayfalar ilerledikçe satırları okuyarak öğrenebilirler:)