Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 26 Mart 2026 20:13 Kitabın başından bir paragraf:
O soğuk yağmurlu gecenin sabaha uzanan saatlerinde, onun fersiz gözlerini usulca örten yoktu. Kendini oturduğu koltuğa usulca bırakıvermişti. Çocukça bir küs işareti gibi birbiri üstüne binmiş parmaklarını açan, kuş gibi hafiflemiş kollarını iki yana koyan yoktu. İçinde acı çeken ruh süzülerek dışarı çıktı. Pek az kalpte sevgiyle yad edilecek bir iz bırakmış, çarpıntılı bir ömrün sonuna geldi, huzura kavuştu.
Bu paragrafın dilinde küçük bir değişiklik yapalım:
O soğuk yağmurlu gecenin sabaha uzanan saatlerinde, onun fersiz gözlerini usulca örten olmadı. Kendini oturduğu koltuğa usulca bırakıvermişti. Çocukça bir küs işareti gibi birbiri üstüne binmiş parmaklarını açan, kuş gibi hafiflemiş kollarını iki yana koyan da olmadı. İçinde acı çeken ruh süzülerek dışarı çıktı. Pek az kalpte sevgiyle yad edilecek bir iz bırakmış, çarpıntılı bir ömrün sonuna gelmişti, huzura kavuştu.
Bu basit değişikliğin verdiği edebi havaya ne diyorsunuz? Popüler olması bizim için yeterli, demeye devam mı?