2026 6. kitabı
Selam dostlar Nobel Edebiyat Ödülü almış yazar (ismini telaffuz etmek şöyle dursun yazması bile zor:) ) Bjornstjerne Bjornson’dan kısacık ve hızla okunan bir roman. Arka kapakta “İskandinav edebiyatına adını altın harflerle yazdırmış…” diye yazıyor ve cümle övgü dolu “büyüleyici” gibi beklentiyi arşa çıkarak sözlerle devam ediyor. Taşralı sıradan bir çocuğun aşkını ve eğitim hayatını merkeze alan, hafif masal tadında bir metin. Açık söylemem gerekirse edebiyat ödülüne layık görülmesindeki nedeni ben anlayamadım. Belki de defalarca filme diziye konu olmuş, çok kez de yazılmış bir konu ve öyle bizi etkileyecek kadar da özel bir anlatım yok kitapta. Yani ne diyeyim bilmiyorum Gerek yok bence. Ya da işte bilemiyorum Altan ;) Ha bir de Henrik İbsen ile biriklikte Norveç edebiyatının önde gelen ilk dört ismi arasında yer aldığını öğrenince, karşıma ikinci kez çıkan Henrik Bey’e yolumun yeniden düşmesi Yaban Ördeği isimli eserine dikkatimi yeniden çevirmeme sebep oldu. Bu da hem bana hem size bir hatırlatma olsun
Mutlu Bir ÇocukBjörnstjerne Björnson · Kuzey Işığı Yayınları · 2018112 okunma