·480 syf.····Okunma: 27 Mart 2026 00:32 Selamm dostlarım. Her şey yolunda mı? Herkes hayatında bir kere de olsa Peter Pan ile ilgili masalları duymuştur. Peki ya Peter Pan kötü bir karakter mi, diye düşündünüz mü? İşte bu kitap tam olarak onun karanlık tarafını anlatıyor. Normalde önce konu anlatıyorum ama bu sefer önce içeriğinden başlamak istiyorum çünkü kitap ne kadar güzel olsa da tetikleyici unsurlarla dolu…
ᯓİçerik: KESİNLİKLE YETİŞKİN İÇERİKLİ +18 İçinde smut yok ama çocuk istismarı, madde kullanımı ve şiddet gibi tetikleyici unsurlar var!
ᯓKonu: Peter Pan gülümsemesi buluşacı ve oyun oynamayı seven büyümemiş bir çocuk. Eğer ona güvenirsen, seni sihirin olduğu büyülü bir diyara götürecek. Peter bir amaç uğruna çocukları kaçırırken “Şeytanlar” adını koyduğu bir birlik oluşturur. Manipüle edilen çocuklar kaptana karşı savaşırken Peter’in de gerçek karanlık yüzü ortaya çıkar. Bu diyarda neler olacak?
ᯓİnceleme: Dostlarrr, dostlar, ben ilk defa bir kitaptan hem rahatsız olup hem de çok beğendim. Ben kitabın yavaş okunması gerektiğini düşünüyorum ama tabi tercih meselesi. Öncelikle en sevdiğim şey her zaman farklı karakterin ilahi bakış açısıyla okumamız oldu ve Peter’in geçmişini okurken düşüncelere dalmamızı çok sevdim. Nedense bana daha gerçekçi hissettirdi.
Açık ara en sevdiğim karakter de Nick oldu. Nick diğer çocuklardan daha farklı; yani şöyle: Peter diğer çocukları çok kolay manipüle ederken Nick kolayca etkilenmiyor. İçinde bir savaş veriyor, yani ama maalesef orada bulunduğu sürece, içinde peri sihir karıştığı için duygu değişimleri yaşıyor. Nick birine zarar vermek isterken düşüncesi ile annesine olan özlemi bir çatışma içinde. Bunları okumak ise beni etkiledi gerçekten. Özellikle Leydi ile aralarında geçen sahneden sonra…
Yazar sanki sahneleri yazarken (özellikle cinayet sahneleri) :) şu şekil yazmış gibi: sldndldm
Peter’in geçmiş sahnelerini ara ara okumak bence daha iyi olmuş. Leydi ile olan ilişkisi bana çok toksik geldi ama bence Peter da zaten manipüle edilmiş, büyümemiş bir çocuk. Çocuk hırsızı olmasın da bir amacı var tabii ki.
Son sahnelere doğru daha çok sardı beni. Kitap gerçekten tetikleyici olmasına rağmen etkileyiciydi. Dediğim gibi 18 yaş üstü için uygun bir kitap. Siz kitabı okuduysanız düşünceleriniz neler? Yoruma yazın, konuşalım dostlarımmm.
SPOILER
Nick’in ne kadar Peter’dan nefret etse de o savaş anında yardım etmesi… :,) Sonunda Nick ile Peter’in olan sahnesi… :’) Ben Peter’ın, Nick’in sözünü tutacağını sanmıyordum çünkü Leydi’ye çok bağlı ama “Oyun zamanı” dedi ve sözünü tuttu :’)
Leroy, onun yaptığı pişmanlıkları duyunca gerçekten kötü olduğunu anladım; yani babasını öldürmesi için demek peri sihrine ihtiyaç yokmuş??