2026 12. kitabı
Masumiyet müzesi; "Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum. bilseydim bu mutluluğu koruyabilir, her şey de bambaşka gelişebilir miydi? evet, bunun hayatımın en mutlu anı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım.Diye başlayan kitap; Kitabın geçtiği döneme 70'li yıllarin İstanbuluna Nişantaşı'na bir yolculuğa çıkıyorsunuz.Bir tarafta yurt dışında iş idaresi okumuş zengin bir ailenin oğlu Kemal diğer tarafta ise oyuncu olma hayali ünlü olma hayali olan fakir olan uzaktan akraba kızı Füsun.Bir heyecan tutku ve oyunla başlayan birlikteliğin nasıl kavusulamayan ve saplantılı bir aşk haline dönüşmesi. Nerden bakarsanız anlaşılmak derdinden sıyrılıp basit kelimelerle en yalınından aşkı ve tutkuyu anlatmış.Masum bir aşkın nasıl saplantıya dönüşebildiğini,insanın kendine çektirdiği en büyük işkenceyi aslında nasıl dönüşebileceğini görüyoruz. Roman beni çok kolayca içine çekti ve kendi normal okuma tempomun üzerinde bir hızla, severek okudum kemal’in füsun’a olan tutkulu ve takıntılı aşkının öyküsünü. Aşk acısının etkileyici tasviri, olayların geçtiği zamanlardaki istanbul hayatının nefis ayrıntılarının yanında müzecilik ve koleksiyonculuk üzerine yazılmış bölümler de kitabı adeta kapağını sevgiyle okşayarak okumamı sağladı. Son bölümü okurken içim titredi, gözlerim nemlendi.Zaten her duygulu kalbin okurken, benim gibi içinin çok acıyacağını ve istemsizce gözlerinin dolacağini hatırlatmak isterim.Kitabi okuyup beğenenlere tavsiyem muhakkak müzeyi görün derim.Hayalin gerçekle bulaşması gibi oluyor sanki bir yerlerden Füsun ve Kemal çıkacakmış gibi hissediyorsunuz.
Masumiyet MüzesiOrhan Pamuk · Yapı Kredi Yayınları · 202460,3bin okunma