2026 5. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 08:04
Ahmet Ümiti zaten çok severim. Komiser Nevzat serisine bayılırım. Bu kitapta da mitoloji ile tarihi ve kurguyu öyle güzel bütünleştirmiş ki bitmesini istemeyerek okudum. Kitapta Pergamon Antik Kentindeki Zeus Altarından çokça bahsediyor. Olaylar, Berlindeki Ölmez ailesindeki bir cinayet vakasıyla başlıyor. Ve bu altarın bir kısmı zamanında Berlin’e götürülmüş. Cinayeti işleyenin kendisini Zeus, babasını Kronos ve hatta dedesini de Uranos zanneden biri olabilirliği üzerinde durulurken mitolojideki Zeus efsanesinden faydalanılıyor. Bir yandan cinayeti işleyen eski Nazilerden birisi mi ihtimali üzerinde durulurken de Naziler ve Pergamon bağlantısındaki tarihi olaylardan bahsediliyor. Ailenin soyadının Ölmez olması da Ahmet Ümit tarafından bilinçli konmuş olmalı çünkü bu ailenin hikayesinde de ölümsüz Tanrı esintileri var. Komiser Nevzat kitabın sonunda yer alırken, süreci yöneten Komiser Yıldız da oldukça başarılı Araya serpiştirilen Nazi hikayeleri de olaylardaki merakı artırıyor. Kitap, aklımdaki birçok mitolojik soruya da cevap verdi. Sanırım İlyada okuma vakti geldi Ve benim Pergamon Antik Kentini görmem lazım!
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,2bin okunma