···Okunma: 28 Mart 2026 13:58 Herkese merhabalar, size @engelsiz_okurr tavsiyesiyle dizi tadında çok güzel bir kitapla geldim.
Kitabın ismi olan Kintsugi nedir?
Kintsugi; kırılan bir nesneyi eskisinden daha güzel bir hale getirmek için altınla onarma sanatı.
Urushi; parçaları birbirine bağlayan şey , Japon lakı.
Kintsugi sanatının üç nesil üzerindeki etkisini anlatacağım sizlere;
Büyükanne, anne Yuuko ve kız Mao.
Yuuko, eşinden ayrılıp kızı Mao ile beraber baba evine geri döner. Ancak otelde konsiyerjlik yaptığı için Mao’u annesinin yanında bırakarak işinin başına döner.
Mao, liseden mezun olmak üzeredir ve mezun olduktan sonra ne iş yapacak diye düşünür.
Büyükanne ise Kintsugi sanatı ile uğraşarak aslında eskiden aldığı yaraları , komşularının eşyalarını tamir ederek onarır.
Büyükannesinin bu sanatla uğraşması Mao’nun ilgisini çeker ve zamanla bu sanatı öğrenmek ister. Mao’nun ilgisini çeken bu sanat büyükannesiyle beraber bir yolculuğa çıkmasına neden olur.
Bu yolculuk aslında sadece bir seyahat değil, aynı zamanda geçmişin izlerini takip ederek saklanan duyguları , kırık parçaları bir araya getirmektir.
Mao kendi yolunu bulmaya çalışırken, büyükannenin ise aile sırlarının ortaya çıkması kitaptan uzaklaşmamanıza neden oluyor.
Arka kapakta da dediği gibi, kırıldığın yerden iyileşirsin.
Kitabın sakinliği ve dinginliği huzur veriyor adeta. Ben severek okudum. Japon edebiyatını seven biri olarak keyif aldığımı söyleyebilirim.
Sizler Japon edebiyatını sever misiniz? Bu kitabı okudunuz mu? Okuduysanız sevdiniz mi?
Kitaplarla ve sevgiyle kalınız