·140 syf.····Okunma: 28 Mart 2026 21:00 Merhaba arkadaşlar, Nilgün Marmara'nın (1958-1987), Daktiloya Çekilmiş Şiirler adlı şiir kitabı hakkında bilgi vermeye çalışacağım. 1980'lerde edebiyat çevresi ile yakın ilişkisi olan Nilgün Marmara, 1987'de intihar etmiş ve ardında şiirler, metinler, günlüklerden oluşan bir yazı arşivi bırakmıştır. Eşi tarafından şiirleri 1988 yılında bastırılıp, Daktiloya Çekilmiş Şiirler adıyla yayımlanmıştır. Nilgün Marmara, şiirlerinde yalnızlık, varoluş sıkıntısı, ölüm düşüncesi ve kırılgan ruh hali gibi temaları işlemiştir. Marmara'nın şiirlerinde yoğun imge kullanımı, iç konuşmaya benzeyen bir üslup, bazen günlük notu tonuna sahip özellikler mevcuttur. Nilgün Marmara’nın şiirleri klasik ölçü ve kafiyeden çok duygu ve düşünce yoğunluğuna dayanır. (Alıntıdır)
136 sayfalık bu eseri okumaya başladığımda güzel şiirler, dizeler okumayı umuyordum ancak kelimeler, dizeler o kadar anlamsızdı ki zoraki bitirdim kitabı. Bir şiir ve birkaç dize dışında anlamlı bulduğum tek bir kelime bile yoktu. Sanırım yazarın trajedik intiharı sayesinde bu eser bu kadar ünlendi ve ön plana çıktı,içeriği pek tatmin edici değildi. Keyifli okumalar dilerim.