Herkese merhaba...
Yaşama Tutunmak İçin NedenlerMatt Haig
Çoğu okurun Gece Yarısı Kütüphanesi ile tanıdığı Matt Haig'in bir diğer kitabıyla karşınızdayım. Ben hayranıyım baya baya.
Kitabın dili basit, okuması kolay bana göre. Tür olarak kişisel gelişim kategorisine daha yakın. İlgisi olanların tercih edebileceği bir kitap.
Konusu ise yazarımızın hayatının belli döneminde yaşadığı depresyon, panik atak ve anksiyete ile ilgili deneyimlerini anlatması. Yaşadığı zorluklardan bahsetmesi çevresindekilerin desteği ile hayata tutunması. Okurlara hayata tutunmak için nedenler sunması üzerine genelde. Bazı yerlerde çok tekrara düşmüş ve hayatının sıkıntılı dönemlerini çokça kez bahsetmesinden biraz sıkabilir okuyucuları ama bir şeyler katacak bir kitap kesinlikle.
Herkes aslında hayatının belli dönemlerinde zor süreçlerden geçer, sadece bulutlu kasvetli bir dönem olduğunu ve bu dönemin hiç geçmeyecekmiş gibi geldiğini düşünür ancak bu bulutlu süreç geçince güneşin daha net görüleceğinden emin olmalısınız. Nereden mi biliyorum.
Kitapla kalın keyifli okumalar.
"İnsanın ya kendinden kaçmak ya da kendini bulmak için okuduğunu söylerler."
"Normalin kesin bir tanımı yoktur. Bu gezegende normalin yedi milyar farklı hali bulunur."