kitap şahsen olay örgüsü karakterlerin birbirleriyle olan bağlantısı yaşanılan duygular ve yaşanılan pişmanlıkların acıların aile içerisinde olup biten olayların bitmek bilmeyen şu nereden gelecek gelecekse de şimdi gelsin ve anında bitsin dense de zamanın belirsizliği asıl korkunun daha çok depreşmesi insanda bulunan kaygı ve uzun veya kısa zamansız duygular soyut yaşamlar gerçeğe olan öfke kaygıların güçlüğü toplumsal baskı aile içerisinde ki olayların aslında üstü kapalı bir şekilde ben buradayım demesi ve ailenin dahi kendi içerisinde bir boşluk olduğu bireylerin sorumlulukları olumsuzlukları aile içerisinde ki otoritenin sadece bir fıkradan ibaret olduğu bir evren kitabı ki ayrıca o zamanı hiç anlamasam da bir kocanın eşi ile aynı yatakta yatması gerekirken neden ayrı odalarda yatıyor olmaları garibime gitti herhalde bizim Türklerin fakirliğinden kaynaklı olsa gerek yanlış anlaşılma olmasın zengin olunca demek ki herkes kendi odasında yatsın mantığı var ya da oda boş kalmasın mantığı ya da kocasının bayan Irıne olsa gerek birbirlerinden nefret veya kadının dedikodusu ya da bir başka mevzuya evrildiğini düşünüyorum çünkü neden bir insan eşi ile yatmak varken ayrı odalarda yatma zevkine girer ki bizde para var hanım kafası güzel benimde diyor sanki bu zenginlik içerisinde olan avukat bey biraz fazla saçmalamış olabilirim o yüzden bunu bir kitaptan fazlası olarak görün isterseniz görmeyin