2026 46. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 20:58
Vayy canınaa! Yazarı daha önce hiç okumadım. Biraz inceleyince çokça övgü dolu yorumlar okudum. Son zamanlarda okumadığım bir konuydu fantastik uzay. Bu seri ile tekrar başlamak istedim. Açıkçası kitabın ilk başlarında o çok çok övülen yazar bu muymuş dedirtti. Belki çeviriyi yapan yayınevi kaynaklıdır daha önce de bu yayınevinde aynı hezeyana uğradım. Ana karakter Spensa çok basit yazılmış. Karakterin yaşı dolayısıyla da belki makul görülebilir lakin ben katlanamadım. Tam anlamıyla aptal ergen yazmışlar. Sebepsiz sinirli çıkışlar, laf dalaşları, alaycılık, kendini kanıtlamak isterken yapılan saygısızlıklar vs vs. Can çekiştim okurken. Yine de sonuna kadar sabrettim ve değdi. Gerçekten değdi. Abartıldığı kadar başarılı diyemem ama ortaya çıkan başarısız da diyemem. Aksiyon tavan yaptı. Heyecandan geceleri dahi uyuyamadım. Çabuk sıkılıp çoğu kitabı atlayarak okuyan ben gönül rahatlığıyla diyebilirim ki biraz sabrederseniz sonunda atlayabileceğiniz tek bir satırı dahi olmayan bir eser çıkıyor ortaya. Hele ki ikinci kitap neyse konumuz o değil şimdi . Hazırsanız bizim çılgın aptal ergenimiz gezegenin kahramanı olma yolunda ilerliyor
SkywardBrandon Sanderson · Dex Yayınevi · 2020159 okunma