2026 23. kitabı
Melisa Kesmez in kitabı " İpi, koptuğu yerden bağlamaya çalışmalı. Denemeli, hiç değilse." Bilge Karasu'nun bu sözüyle başlıyor. Kitap çok akıcı ve sade bir dille yazılmış. Kahramanları Nergis, Nergis'in eşi Mehmet, Kızı Elif, Arkadaşı Gülsüm, Yasemin ve kızı Elif, Evren, Gabayemişteki Şevket abi. Üç bölümden oluşuyor. Birinci bölüm evliliğin ve anneliğin sorumluluğunu taşıyamayan, hazır olmadan anne olan Nergis'in kendi hayatını ve arkadaşı Gülsüm 'ü ve onunla arkadaşlığını - Gülsüm sevmiş ve sevilmiş, anaç, sevgi dolu, şefkatli çok iyi bir arkadaş- yaşadıklarını kendi dilinden anlatıyor. İkinci bölüm Elif'in anlattığı bölüm. Anne babası ayrılınca annesi ile giden ancak zaman geçince babasının yanına dönen Elif'in anneliğe hazır olmadığı bir zamanda üstelik eşinden ayrılma aşamasında hamile olduğunu öğrenip yaşadıklarından, yorgunluğundan kaynaklanan kafa karışıklığını giderken için gittiği köyde tanıştığı Yasemin ve kızı Elif ve sonrasında yaşadıklarını anlatıyor. Son bölüm Nergis'in kocası ve Elif'in babası Mehmet'in Nergis'in kızını alarak kendisini ve evini terk etme sürecini anlamlandırma süreci, kızına sahip çıkıp onu sevgisi ile sarıp sarmalaması, annesi ile birlikte gittikleri Gabayemiş koyundaki Şevket abinin ve annesinin arasındaki aşk, annesini hastalık durumunu anlatıyor. Anne- baba olmak, çocuk olmak, sevgi , kaçış, sorumluluk ve pişmanlık kavramları işleniyor. Kitabı çok beğendim. Tavsiye ederim.
Küçük Yuvarlak TaşlarMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20226,7bin okunma