2026 89. kitabı
Okumaya başlamadan önce bu eserle ilgili çok farklı yorumlara denk gelmiştim. Kimileri için vazgeçilmez bir başucu kitabı, kimileri içinse mesafeli durulması gereken bir anlatıydı. Ancak kitabı bitirdiğimde şunu anladım: Bu hikâyeyle empati kuramayan, o derin sızıyı kalbinde hissetmeyenlerin bu eseri anlaması çok güç. Kitap, ilk sayfasından itibaren okuru içine çeken, merak uyandıran ve duygu yükü oldukça yüksek bir yapıya sahip. Yazım tarzına dair tek eleştirim; bazı konularda yapılan tekrarların yer yer akışı yavaşlatması olabilir. Ancak "her güzelin bir kusuru vardır" diyerek bu durumu hikâyenin samimiyetine bağlamak mümkün. Kitabın son bölümlerini adeta nefesimi tutarak, olayların tam ortasında, tüm yaşananlara bizzat şahitlik ediyormuşum gibi okudum. Karakterlerle kurduğum bağ o kadar güçlendi ki, özellikle Şahin’in son bölümlerdeki tutumu beni derin bir hayal kırıklığına uğrattı. Akıcı dili ve hissettirdiği yoğun duygularla kesinlikle şans verilmesi gereken bir roman. Kelimelerin arasına gizlenmiş o gerçek acıyı hissetmek isteyen her okura tavsiye ederim
İnceleme
Bir Kürt SevdimDilek Bilgiç Esen · Müptela · 20228bin okunma