Kehanetin gerçekleşecek mi Thad KAÇ Kurtar kendini
2026 33. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 21:14
Merhaba sevgili okurlarrr Bugün okurken bir sevip bir sevmediğim bir kitapla karşınızdayım. Önce kısaca kitabın konusuna değineceğim: ᯓ❥ 17 yaşındaki Charley bir öğle vakti sıcak bir dalganın ona çarpmasıyla kendini Nil adası adlı bir yerde bulur. Bu adaya sadece ergenler gelmektedir ve tek kaçış yolu öğle vakti adanın herhangi yerinde ortaya çıkan kapılardan geçmektir. Ama bir sıkıntı vardır! Adada en fazla 1 yıl kalabilirler eğer o süreyi geçirirlerse ölürler. Bu yüzden iki seçenek vardır: ya kaçarsın ya da ölürsün! Charley adada hayatta kalmaya çalışırken bir köye rastlar oradaki insanlarla kaçmaya çalışırlar, bu arada da adada 6 aydır bulunan Thad'e aşık olur. ᯓ❥Yorumum Kitapta aşk maceranın önüne geçmişti o yüzden beklediğim gibi aksiyonlu değildi. Ama buna rağmen sürükleyiciydi. Tabii sürükleyici olması için 200 sf okumam gerekti. Günler birer birer ilerlediği için sıkıcıydı. (Sonradan günler atlanarak ilerleyince akıcılık kazandı.) İlk 200 sf bana çok cringe geldi. Karakterler ilk görüşte birbirlerinden etkilendi ve içlerinden dış görünüşlerini övdüler. Yok kızın bacaklara bak, oğlanın kasları... Yazar bu ifadeleri 100 kere söyledi okurken gına geldi. En azından sonradan toparladılar da iki düzgün kelam ettiler. Sevmediğim erkek karakter sonradan çok mantıklı konuşmaya başladı böylece onu sevdim. Kitabın sonuna gelecek olursam: SONRASI BÜYÜK SPOİ İÇERİR Thad'in 60 günü kaldı ve ona kapı aramaya başladılar. Ama ne olduysa bir türlü yakalayamadılar ve Thad 365. güne kaldı. O öğlen ya kapıyı bulacak ya da ölecekti. Thad adaya ilk geldiğinde bir kız onunla ilgili bir kehanet söylemişti o da : Köyün lideri olacağı ama öleceğiydi. Eğer en değer verdiği şeyi bırakırsa adadan kurtulabilecekti. Ve sonda ne yaptı dersiniz kendi kapısına Charley'i attı. Charley kurtuldu ama o orada kaldı. Neyse ki 3'lü kapı varmış da Charley'dwn sonra Thad'de kurtuldu. Ve olay Thad bu fedakarlığından dolayı kurtulduya bağlandı. Benim kızdığım şeyse Thad fedakârlık yapsa da yapmasa da her türlü kurtuluyordu. Bu curcunaya ne gerek vardı. Belki Charley'le asla kavuşamazlar veya 1 yıl beklemesi gerekirdi ama sonuçta evine dönecekti. Kehanetin 2 yönlü olduğunu düşünüyorum umarım yazar da bunu düşünerekten yapmıştır. Thad kendisi kapıya girseydi yine Charley'i bırakmış olacaktı. Ve ölmeyecekti. ࣪ ִֶָ☾.Kısacası sonlarda güzelleşen ama eksik bir kitaptı. Bazı olaylar açıklanmadı. Onların da ileriki kitaplarda açıklanacağını düşünüyorum.
AdaLynne Matson · Yabancı Yayınları · 20183,388 okunma
1 +1'leme