Puan vermedi·503 syf.····Okunma: 30 Mart 2026 00:00 Ben dini açıdan biraz bilgi edinebilmek için kitap araştırrken karşıma çıktı bu. Baya iyi yorumlar vardı, objektif, akıcı fln diye.
O yüzden okumaya başladım. İşin aslı kitap gerçekten objektif ve akıcı. Yorum dahil olmamış.
Hz Îbrahîm den başlayıp hz Muhammed in ölümüne kadar önemli olayları ve rivayetleri anlatıyor. Şahsen benim tasdik etmediğim şeyler vardı, örneğin kafa kesmeler, yağmalar, öldüren düşman askerlerin karılarının cariye olarak dağıtılması fln. Bunları yazdım diye yobaz cahil kitle linç etmeye çalıştı, oysa ben de elhamdülillah Müslümanım ve Şahsen beğenmediğim, peygamberimize yakıştırmadım diye paylaşmıştım.
Bunu yazmamın sebebi okuyacağınız zaman peygamber melektir çiçektir gibi şeyler beklemeyin. Baya zalim davrandığı yerler var. Ve insan şaşırıyor. Ama dediğim gibi bazı kitleler de hayır doğru değil onlar yalancı rivayet bizim rivayetler daha doğru diyorlar :)) oysa ikisi de kulaktan kulağa bilgiler. Kesinliği zaten yok. Allahın Ayetinden başka hiçbiri kesin değildir.
Ben okuduğuma pişman değilim. En azından İslam alimleri, akrabalar ve genel hatlar hakkında bilgi sahibi oldum az çok. Ama bu konuda detaylı öğrenmek isteyen birden fazla kaynak okusun. Size de iyi okumalar.