Hz. Muhammed'in Hayatı

Martin Lings

Hz. Muhammed'in Hayatı Konusu

Hz. Muhammed'in hayatı çağdaş bir 'siret' tir. Çağdaş Müslüman yazarın taşıması gereken sorumluluk bilinciyle kaleme alınan bu değerli eser, köklü bir araştırmanın ürünü olmasının yanı sıra ,yazarını bir 'edip' oluşuyla kazandığı ayrıcı bir niteliğe sahiptir. Esere hakim olan üslup bir taraftan konusunun gerektirdiği yoğunluğu rahatça sürdürebilmektedir. Kitabın anlatım biçimiyle kazandığı bu edebi değer. Arapça ilk kaynakları esas almasıyla kazandığı ilmi değerle birleşince kendisini emsallerinden ayıran temel nitelik, iddialı bir tarzda ortaya çıkmaktadır. İngiliz asıllı Müslüman yazar Martin Lings'in (Ebubekir Siraceddin) yıllarını verdiği uluslar arası ödüllü bu ölümsüz eseri şimdi herkes okusun. Kitap sadece edebi açıdan bir ziyafet sunmuyor, en eski kaynaklara dayandığı için akademik açıdan da güvenilir olma özelliği taşıyor. (Tanıtım Yazısından) Ödüller: Siret Ödülü
Çevirmen:
Nazife Şişman
Nazife Şişman
Tasarımcı:
Harun Tan
Harun Tan
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 38 dk.Sayfa Sayısı: 375Yayınlanma Tarihi: Ocak 2017İlk Yayınlanma Tarihi: 1983Yayınevi: İnsan YayınlarıOrijinal Adı: Muhammad: His Life Based on the Earliest Sources
ISBN: 9789755742205Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Puan

8.710 üzerinden
649 Puan · 147 İnceleme

Hz. Muhammed'in Hayatı Yorumları ve İncelemeleri

Tümünü gör
KahveCan

KahveCan

@cnbrkdmr
·
01 Nisan 12:33
10/10 puan verdi
Kitabı bitirince bi nebze üzüntü hissettim çünkü bitmesini istemediğim bir kitap dı gerçekten çok samimi bir şekilde bunu söyleyebilirim ki Peygamber efendimizin hayatını bir yabancıdan müslüman olmuş bir yabancıdan okumak bana çok şey kazandırdı çünkü bilmediğim o kadar fazla olaylar yaşanmışlıklar varmışki bu kitabı okurken öğrendim herşeyi…. Bilindik şeyler haricinde yazar
Martin Lings
Martin Lings
( Ebû Bekîr Sirâceddîn) islamdan öncesinden başlıyor özetlemek gerekirse vahiy gelmeden önce yaşananlardan , İslamın Doğuşundan , savaşlardan , suikastlardan , Kabe’nin inşaasından kısacası Peygamber efendimizin son nefesini verene kadar yaşanan olayları çok akıcı bir şekilde kaleme dökmüş… Herkesin kütüphanesinde bulundurması okuması gereken bir eser ki zaten kendisi Siret ödülüne layık görülmüş bir eser….Ben okurken çok şey kazandım umarım ki diğer okuyacak arkadaşlara bir nebze katkım olmuştur herkese keyifli okumalar dilerim ….
207 etkileşim
Resul Yürek

Resul Yürek

@ResulYUREK
·
23 Mayıs 15:16
10/10 puan verdi
Bazen güleceğiniz, bazen hüzünleneceğiniz bu eserde gözlerinizden yaşların sel gibi istemsizcesine akacağı anlar olacak. Yazarın muhteşem bakış açısıyla yazdığı ve o zamanları yaşıyormuşçasına hissetmenizi sağlayan ve bitmesini istemeyeceğiniz, bittiğinde de üzüleceğiniz bir eser. Allah okumayı sizlere nasip etsin.
9 etkileşim
Fuat Bedir

Fuat Bedir

@Ecisare
·
29 Haziran 11:44
10/10 puan verdi
İnsan ara ara siyer okuyup, birçok olayı hafızasına kazımalı. Çok güzel bir eser. Olaylar kafanızda canlanıyor, kendinizi oradaymışsınız gibi hissederek okuyunuz dostlar.. Es-selâm
1 etkileşim
Sümeyye

Sümeyye

@Jokerci
·
16 Aralık 2022 21:02
Puan vermedi
Güzel bir kitap, kafamda dinimizin doğuşu ve yayılışı ile ilgili yeni fikirler ve bağlantılar oluştu.Peygamberimizin(s.a.v.) çektiği zorlukları bir kez daha yüreğimde hissettim. Yazarın emeğine sağlık.
16 etkileşim
Muhammet İkbâl

Muhammet İkbâl

@Muhammetikbal
·
25 Aralık 2022 00:48
10/10 puan verdi
Siyer-i Nebi dediğimizde genel olarak akla üç tarz geliyor: ilki sahih rivayetlere sadakatten akışa ve üsluba riayet etmeyen ve dahi hakim inancı hasebiyle yorumlamadan itinayla kaçınan kurumsal tarz; ikincisi ise zorlama yorumlarını rivayetlerle desteklemek için kırk takla atan ve çoğu zaman da bu zorlamaya yalınlığı kurban eden duygusal yahut romantik tarz; üçüncüsü ve nihayet en berbat olanı ise kurguyu bütün bir çalışmanın merkezine aldığı için hadisatı anakronik hatalara boğan o edebiyatperest veya marjinal tarz...
Martin Lings
Martin Lings
‘in bu eserini övgüye layık kılan ise tam olarak bu üç tarzın olumsuz yönlerini atarak bir senteze gitmiş olması. Yani Lings, ilk tarzdan akademik rivayet usulünü, ikinci tarzdan ise rivayete uygun cesur yorumlama usulünü ve nihayet son tarzdan da kurgu ve edebi zenginliği almış. Pek tabii tüm bunlar Martin Lings’in kişisel donanımıyla da donatılınca ortaya hem okunuş yönünden keyifli hem de bilgi ve yorum yönünden zengin bir eser çıkmış. Bu haseple siyer-i nebi okumak isteyen kitapseverlere (ki bir meal yahut tefsir okumaktan her zaman siyer okumak daha faidelidir) mezkur çalışmayı muhakkak öneriyorum.
41 etkileşim

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 52.4
Erkek% 47.6
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Martin Lings
Martin LingsYazar · 15 kitap
Martin Lings, (d. 24 Ocak 1909, İngiltere – ö. 12 Mayıs 2005, İngiltere). İngiliz tasavvuf bilimcisi. Tradisyonalist ve perennialist akımın öncü temsilcilerinden birisi olan Martin Lings, ünlü bir yazar, editör, mütercim ve araştırmacı kişiliğinin yanı sıra dini öğreti, kutsal metin, sembolizm, edebiyat ve sanat aracılığıyla ağırlıklı olarak Tanrı-insan ilişkisini terennüm eden bir şair olarak bilinmektedir. Önceleri protestandı, sonra ateist oldu. Oxford Üniversitesinde İngiliz edebiyatı okudu. Bir süre Polonya'da İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra 1939'a kadar kaldığı Litvanya'nın Kaunas şehrindeki Vytautas Magnus Üniversitesi'nde İngilizce okutmanlığı görevini üstlendi. 1938'de tanıştığı Kuzey Afrikalı müslümanlar aracılığıyla sufi Şeyh Ahmed Alevî eş-Şazelî ile tanıştı. Kendisi de sufi felsefesini benimseyerek müslüman oldu ve Ebubekir Siraceddin (Abū Bakr Sirāj ad-Dīn) adını aldı. 1939 yılında Mısır'a gitti. Burada Kahire Üniversitesi'nde, özellikle Shakespeare üzerine oniki yıl ders verdi. 1944 yılında Lesley Smalley ile Kahire'de evlendi. Mısır'da rahat bir yaşam sürmesine karşın artan İngiliz karşıtı hareketler nedeniyle 1952'de İngiltere'ye döndü. Londra Üniversitesi'nden Arap dili diploması aldı. 1955 yılından itibaren İngiliz Müzesi Doğu elyazmalarının (özellikle Arapça) sınıflandırılmasına katıldı. 1955'te British Library'de Arapça Kitaplığı ve ardından, 1973'te emekli olana kadar da British Library ve British Museum'da Doğu Yazmaları sorumlusu oldu. 1959'da Londra Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı.

Hz. Muhammed'in Hayatı Sözleri ve Alıntılar

Tümünü gör
KahveCan

KahveCan

@cnbrkdmr
·
28 Mart 18:51
Muhammed (s.a,v.) her gün öğleden sonra Ebû Bekir'i ziyaret ederdi. Peygamber'in mesajının bir kısmı Ebu Bekir'in yüzünde yazılı olduğu söylenirdi. Ebû Bekir'in yùzù sanki bir kitap gibiydi, Mekke sokaklarında görülmesi eskiden beri tüm kabile tarafından sevinçle karşılanır ve ona çok değer verilirdi.
167 etkileşim
KahveCan

KahveCan

@cnbrkdmr
·
28 Mart 22:10
Ömer'in Müslüman olduğunu gizlemesi söz konusu değildi. Bunu herkese, özellikle de Peygamber (s.a.v.)'e en çok düşman olanlara duyurmak istiyordu. Daha sonraki yillarda şöyle derdi: "O gece İslam'a girdiğimde kendi kendime şöyle düşündüm: Mekke'de Allah'in Rasulü’ne en düşman olan kim? Gidip ona Müslüman olduğumu söyleyeyim? Hemen aklima gelen cevap Ebû Cehil idi.
142 etkileşim
KahveCan

KahveCan

@cnbrkdmr
·
30 Mart 18:50
Yedi göğe yükseldikleri gibi yedi gökten tekrar indiler, Peygamber (s.a.v.) bu konuda şunları söyler: "Dönüşümde Musa'nin -o size ne iyi bir dosttu!- yanindan geçerken bana: 'Sana kaç vakit NAMAZ farz oldu?' diye sordu. Ben günde elli vakit oldugunu soyleyince, 'Namaz agir bir ibadettir, senin ümmetin ise zayıftır. Rabbine geri dön ve senin ve ümmetinin yükünü hafilletmesini iste' dedi. "Rabbime gittim ve utanana dek azaltmasini istedim; artık geri dônemem" dedim. Iste bu yüzden kim bes vakit namaz Allah'in merhametine sığınarak ihlas ile kilarsa ona bu elli vaktin sevabi verilir."
148 etkileşim
KahveCan

KahveCan

@cnbrkdmr
·
27 Mart 22:27
"Rahmân ve Rahim olan Allah' in adıyla" sözü insanı ümitle ayni yöne yöneltir. Bu korku ve ümit en belirgin bir şekilde Fatiha Sûresi'nde toparlanmıştır (Bu sûreye Kur’ân’ın ilk sûresi* olduğu için "Açan" anlamında "Fâtiha" ismi verilmiştir:
159 etkileşim
KahveCan

KahveCan

@cnbrkdmr
·
27 Mart 22:30
İslam öğretisinin en güzel ve tam ifadesini ortaya koyan diğer bir sûre de Kurân’ın son sûrelerinden biri olan Ihlàs Süresidir. Bu sûre, putperestler Peygamber'den Allah'ı tanımlamasını istediğinde indirilmiştir: "De ki: O Allah birdir. Allah Samed'dir (her şey ona muhtaçtır, daimdir, hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır). O, doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. Ve hiçbir şey O'nun dengi degildir" (Ihlas Sûresi).
122 etkileşim

Hz. Muhammed'in Hayatı İletileri

Tümünü gör
Her Müslümanın Okuması Gerektiğini Düşündüğüm Kitaplar ve Yazarlar
Arkadaşlar her Müslümanın okuması gerektiğine inandığım kitapları paylaşmak istedim.Hem sizinde belki önerebileceğiniz ekstra kitaplar ve ekleyebileceğiniz yazarlarda olabilir.Sizden de bu yüzden öneriler bekliyorum.Ayrıca listedeki kitap ve yazarlardan okuduğunuz kitaplar varsa içinde olumlu ya da
Arkadaşlar merhaba sizlerden yardım istiyorum elimde iki tane Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitabı var
Hz. Muhammed'in Hayatı
Hz. Muhammed'in Hayatı
yabancı bir yazarın gözünden
Mekânlar ve Olaylarıyla Hz. Muhammed'in Hayatı
Mekânlar ve Olaylarıyla Hz. Muhammed'in Hayatı
Türk yazarın gözünden Siz olsanız hangisi ile başlardınız ☺️🙏
KİTAPLAR TÜKENDİ
Arkadaşlar merhaba. Minimalizm minimalizm derken ben de kolilerimi gözden geçirdim ve birkaç (?) kitabımı elden çıkarmaya karar verdim. İçlerinden istediklerinizi yoruma yazın lütfen. Ben de öncelikleri tanıdıklarıma olmak üzere (lütfen kırılmayın) sizlere göndereyim. İçlerinde okumadıklarım var.
Gözüm uyur fakat kalbim uyanıktır. Hz. Muhammed
Hz. Muhammed'in Hayatı
Hz. Muhammed'in Hayatı