Bu kitabı ilk kez Talha Uğurluel bir Cizre gezisinde eline alarak herkesin okumasını tavsiye ettiğinde gördüm. Aylarca bu kitabın baskıya girmesini bekledim. Diyebilirim ki belki iki yıldır kitabın peşindeyim. Beşinci basım yayımlanınca hemen kitabı edindim. Kitap gerçekten bilği yüklü fakat inanılmaz derecede imla hataları olan ve bir şeyi defalarca anlatması kitabın kalitesini düşürmüş. Kitabı halihazırda okumaya devam ediyorum, muhtemelen birazdan bitireceğim.
Bu kadar iyi bir çalışmanın ürünü olan Nuh Peygamber Tufanı ve Cudi Dağı kitabı için dilerim ki yeni basımlarında tekrar bir çalışma yapılıp bu tekrarrlardan ve bu kadar çok imla hatalarından arındırılır. Kitap gerçekten harika. Bu vasatlıktan tek kelimeyle arındırılmalı.
Abdullah Yaşın çok emek vermiş. Yüzlere kitap okuyup araştırmalar yapmış onun içindir ki bu kitap daha iyi bir düzenlemeyi hakediyor.
Yıllarca kendi topraklarımızdan nefret ettirildik. Bu tarz kitapları okuyunca insanın yüzüne gerçek öylesine çarpıyor ki utancımızdan yüzümüz yerden kalkmıyor. Terör yuvası haline getirilen topraklarımız için hedef aslında bu insan medeniyetine sahip olma hırslarıydı.
Bilemedik. Anlayamadık. Uyanamadık.
Canım Ülkem, canım vatanım, canım bayrağım, canım Şırnak, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa’mız… Canım Cizre… Sizlerin kıymetini bizler çok geç anladık ama dilerim ki evlatlarımıza bu toprakların ne kadar değerli olduğunu, ne kadar kadim olduğunu anlatabiliriz.