···Okunma: 30 Mart 2026 11:26 Daha önce okuduğum ve filimini izlediğim bir kitabı Osmaniye Fen Lisesi ile ortak bir çalışmamız olan "Sayfadan Perdeye"projesi için tekrar okudum.
Geleneklere bağlı katı kuralları ile bilinen Welton Akademisinin öğrencilerinin okul ve yatakhane de yaşadıklarını anlatan bir kitap. Okul katı kurallara sahip ve veliler de çocukların okuyup üniversite de iyi bir yerlere gelmesini istiyor. Okul müdürü Nolan 'ın dediği gibi "Dört temel esasa (Gelenek,Onur, Disiplin, Mükemmellik)dayalı olan okul" sınır dışı çalışmaya sahip bir edebiyat öğretmeni Bay Keating sayesinde değişime uğrayacak ama bu durum okul idaresi, öğretmen arkadaşları ve veliler tarafından nasıl karşılanacak.Bay Keating öğrencilere anı yaşamalarını ve hayatlarını olağanüstü kılmalarını istiyor.. Öğrenciler Bay Keating 'in öğrencilik yıllarında arkadaşları ile kurduğu "Ölü Ozanlar Derneği 'ini "tekrar yaşatma kararı alıyorlar ve derneği kuruyorlar. Farklı bir öğretim şekli ve farklı içerik öğrenme konusunda sorun çıkarmıyor ama davranış sergileme şekli değiştiği için bir çok sorun çıkıyor. Tüm öğrencilerin ,velilerin okuması gereken bir kitap. Hep sistem de kalmak mı yoksa özgün bir düşünce içinde olmak mı. Ya sürü psikolojisi içinde olmak ya da dışlanmış olunmak mı. Shakespeare 'nin dediği gibi "Olmak ya da olmamak mı"
Neyse ki branş itibariyle sayısalcı imişim yoksa ne olurdu bilmiyorum.
İyi okumalar dilerim.. Çok güzel düşündürücü bir kitap.Senaryosu Tom Schulman tarafından yazılan filmin kitabı.Çeviren Nurten Hatırnaz.