2026 13. kitabı
Kiracı, konusu ve kurgusuyla dolu dolu bir başlangıç kitabı. Sadece katili kovaladığımız polisiyelerin aksine, karakterlerin de hayat hikayesi ile sürece dahil olduğu, ipuçlarının ustalıkla yerleştirildiği ve sonuyla bizi şaşırtan bir kurguya sahip. Son sayfalarda Esther'in sorduğu, "Uğrunda ölmeye değer tek şey o değil mi, Jeppe?" sorusu da okuru düşünmeye itiyor. Esther'in sahibi olduğu ve yaşadığı binada, kiracılardan yaşlı bir komşu, başka bir dairenin açık bulduğu kapısından içeri adım atıyor ve genç bir kadın cesedi ile karşılaşıyor. Kurgunun en önemli farkı şu ki; Esther kitabın başından sonuna konuya dahil edilmiş. Bir kurban mı, yoksa onun da suçu var mı şüphesi üzerinden ilerliyor soruşturma. Çünkü Esther bir roman yazıyor. Ve yazdığı kurgu ile genç kadının ölümü arasında benzerlikler var. Yazar okuru şüpheliler konusunda da üzmüyor. Suçlanacak, bir şeyler sakladığını düşündüğünüz kişiler var. O yüzden merakla çevriliyor sayfalar. Cinayetin sebebi nedir, o da ayrı bir bulmaca. Keyifle okudum ve hemen devam kitabına da başladım.
KiracıKatrine Engberg · The Kitap Yayınları · 2021276 okunma