Puan vermedi·504 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Mart 2026 13:47 Her şey bir kehanet ile başladı.
'Güneş gece vakti parladığında, bu topraklardaki savaşa son verecek olan kişi zafer kazanacak. O çifte varis ve kıtanın hakiki hükümdarı olacak.'
Briony ve ikizi Rory'nin kalesi düşman tarafından ele geçirilirken yakalanan Briony Rosewood, bildiği dünyanın sonsuza dek değiştiğini anlar. Bomard'ın karanlık güçleri savaşı kazanır ve halkı, kölelik, hapis veya ölümle karşı karşıya kalır. İkiz varis olması ve savaşan krallıkları birleştirmesi kaderinde yazılı olan erkek kardeşi Rory ölmüştü. Zihin Büyüsünden ve özgürlüğünden mahrum bırakılan Briony ve diğer hayatta kalanlar, hızla bir açık artırmada en yüksek teklifi verenlere satılırlar ve veliahtın kız kardeşi olarak, en yüksek fiyatı o alır.
Açık artırmanın ardından, uzun zamandır aşık olduğu yüksek rütbeli bir Bomardsun olan Toven'e satılır. Kalp Büyüsü'nü acımasızca kontrol etmeleriyle bilinen bir ailenin soyundan gelen Briony, Hearst ailesinin acımasızca hırslı olduğunu ve kendi çıkarlarını ilerletmek için onu her şekilde kullanacaklarını bilir. Ancak yeni dünyasının dehşetine ve içinde oynamayı öğrenmesi gereken role rağmen, her şey kayıp değildir. Yardım ve umut, en beklenmedik yerlerden ortaya çıkabilir…
Hikaye iki zaman çizgisinde anlatılıyor. Asıl olaylar iki krallık arasındaki savaşın ardından yaşananlarla başlıyor. Kurgu benim için yavaş başladı. Neler olup bittiğini, İsimler, soy ağacı ve çeşitli sihirlerin işleyişini anlamaya çalışırken biraz zorlandım. Kitap aksiyon, sürprizler ve gerilim doluydu. Yavaş ilerleyen bir aşk hikayesi, ki sanırım bu bir üçlemenin ilk kitabı olduğu için beklenen bir şey. Sürpriz son ve epilogdan sonra ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.
Türü sevenlere tavsiyemdir.