2026 26. kitabı
Okunma: 30 Mart 2026 16:51
Dördüncü kitabından sonra beşinci kitap ilaç gibi geldi diyebilirim. Evlenmiş Anne'i okumak çok güzeldi. Hep küçüktü benim için Anne ama ilk kez gerçekten büyüdüğünü hissettim ve o küçük Anne'i gördüm. Belki yazıldığı dönemden dolayı ve belki de yazardan kaynaklı ama hep kadınların eş bulma durumu var hikayede. Hikayedeki her kadın öyle ya da böyle bir şekilde evleniyor, evlenmeyeceğim diyen de bir bakmışsın ben evleniyorum diyor...ve kadınların hiçbiri çalışmıyor ya! Anne evlendiği gibi çalışmayı bıraktı. Belki yazarlık yapar diye düşündüm. Yok onu da yapmıyor. Sonra bir de kitap resmen Hristiyanlık övme kitabı. Dediğim gibi yazıldığı dönemden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sonrasında ilk çocuğunu kaybetmesine üzüldüm açıkçası. Ama her şeye rağmen Anne'i büyürken okumak çok güzel...Ben onunla büyümüyorum ancak...Sanki Anne, benim yapmak istediklerime benden önce ulaşmış gibi...Ama onun yapmak istedikleri benim istediklerim mi ondan da emin değilim. Bazen keşke hiç Green Gables'tan ayrılmasaydı diyorum ama oradan ayrılmasaydı kendini nasıl bulacaktı bilinmez? Sıradaki kitapta neler olacak öğrenme zamanı. "Elveda, minik rüya evi!"
Yeşilin Kızı Anne 5L. M. Montgomery · Ephesus Yayınları · 20202,751 okunma