2026 23. kitabı
Okunma: 31 Mart 2026 00:03
"Geçmişi unutmak, aslında seçmeli bir işti. Bazı şeyleri unutmaz, diğerlerini geride bırakırdınız." #Alıntı #mavisaat ünlü sanatçı Vanessa Chapman’ın eserleriyle ilgili ortaya çıkan gizemli bir keşifle başlıyor. Sergiyi gezen bir antropologun, bir heykelin içinde bulunan kemik parçalarının bir insana ait olabileceğini belirtmesiyle başlayan olaylar bir anda bambaşka bir noktaya gidiyor. Bu durumu araştırmakla görevlendirilen küratör James Becker kolları sıvıyor ve ünlü ressamın yaşayan arkadaşıyla görüşmek için, karayla bağlantısı gelgit döngüsünde olan Eris Adası'nda soluğu alıyor. Araştırma ilerledikçe olaylar giderek daha da ilginç bir hâl almaya başlıyor. Satır aralarını iyice okursanız; ipuçlarını deniz kenarında deniz kabuğu toplar gibi kolaylıkla toplayıp, kitap sonunda tahminlerinizin doğruluğunun keyfini sürebilirsiniz. Ki ben öyle yaptım. Bütün ipuçlarını toplayarak gittiğim için kitap sonunda şaşırmadım, okurken gerilmedim ama sonunda hüzünlendim. Okuyunca bu hüznün sebebini sizlerde anlayacaksınız. Kitabın ön ve arka kapağında yazan "gerilim" kelimesine, ıssız, karanlık ve karayla bağlantısı gelgit zamanlarında sadece birkaç saat için geçerli olan ada atmosferine rağmen okurken gerilmedim. Ama şu bir gerçek ki, sebepleri ve olacakları ve özellikle James'in neler yapacağını merak ederek okudum. Polisiye ve gerilim türünü yeni okumaya başlayanlar için, akıcı kurgusu ile birkaç günde okunabilecek bu kitabı buraya bırakıyor herkese keyifli okumalar diliyorum. Polisiye kitapları seviyor musunuz? Gerilim kitapları okumayı seviyor musunuz? #gerimgerimgeriliyoruz demeyi seviyor musunuz? #paulahawkins kalemiyle tanıştınız mı? Hadi yorumlarda buluşalım #koridoryayınları
Gerilim
Mavi SaatPaula Hawkins · Koridor Yayıncılık · 202545 okunma